Takaisin Uutiset
Uutiset2010-10-31

Lehdistötiedote 1.11.2010: Atea valtionhallinnon Stonesoft-palomuuriratkaisujen toimittajaksi


Valtion yhteishankintayksikkö Hansel Oy on valinnut Atean yhdeksi palomuurilaitteiden ja niihin liittyvien tarvikkeiden ja palvelujen toimittajaksi uudessa nelivuotisessa puitejärjestelyssä. Atea valittiin Stonesoftin StoneGate-tuotteiden ja -palveluiden toimittajana.

Atean valintaan vaikuttivat yhtiön toimipisteiden hyvä peitto koko Suomessa sekä Stonesoftin tuotteiden kilpailukykyiset hinnat ja ominaisuudet.

"Olemme tyytyväisiä kilpailutuksen tuloksena syntyneeseen toimittaja- ja valmistajavalikoimaan ja uskomme asiakkaiden löytävän itselleen sopivat palomuuriratkaisut sopimustoimittajien avulla", toimialapäällikkö Tuukka Salonen Hanselista toteaa.

Atea ja Stonesoft ovat tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan ja toimittaneet menestyksekkäästi kattavia tietoturvaratkaisuja valtion organisaatioihin. Atean asiantuntijoita voi hyödyntää palomuurien suunnittelussa ja asennuksessa sekä käyttäjien koulutuksessa. Käyttöönoton jälkeen Atea auttaa järjestelmien hallinnassa ja ylläpidossa.

"Verkkokokonaisuuksien toimittajana tunnemme palomuurit ja niiden tehtävät osana kokonaisinfrastruktuuria. Näin voimme auttaa rakentamaan muuhun verkkoon saumattomasti istuvan ratkaisun, joka pitää verkkoyhteydet aina käytettävissä ja turvattuina", Atean tarjoomasta ja kumppanuuksista vastaava johtaja Pasi Sairanen sanoo.

Kaikki organisaatiot käyttävät suojanaan palomuureja, joilla turvataan sekä ulos että sisään kulkeva verkkoliikenne. Suomalaiset StoneGate-tuotteet soveltuvat yhtä hyvin pienten kuin erittäin suurten organisaatioiden tarpeisiin. Kaikki StoneGate-tuoteperheen sisältämät ratkaisut ovat keskitetysti hallittavissa, mikä tekee niistä kustannustehokkaita ja helposti päivitettäviä.

Mitä tärkeämpää verkkoliikenne on toiminnalle, sitä tähdellisempää on palomuurijärjestelmän korkea käytettävyys. Stonesoftin ratkaisussa tämä on perusominaisuus: StoneGatesta voidaan rakentaa kokonaisuus, jossa yksittäisen palomuurin tai operaattorin toiminnan häiriöt eivät vaikuta organisaation verkkoliikenteeseen.

"Tämä on meille merkittävä askel eteenpäin julkisen sektorin asiakkaiden palvelemisessa, joten on sanomattakin selvää, että olemme erittäin iloisia sopimuksen toteutumisesta. Ratkaisujamme on käytössä esimerkiksi yli 50 ministeriössä viidellä mantereella, mikä on osoitus niiden luotettavuudesta kriittisten järjestelmien turvaamisessa", Stonesoftin operatiivinen johtaja Juha Kivikoski sanoo.

Hanselin puitesopimus auttaa valtionhallinnon asiakkaita virtaviivaistamaan it-hankintojaan, mikä vastaa täysin Atean omalle toiminnalleen asettamia tavoitteita.

Lisätietoja:

Atea Finland Oy, Pasi Sairanen, Director, Solutions&Offering, puh. 040 527 5230, pasi.sairanen@atea.fi

Stonesoft Oyj, Juha Kivikoski, operatiivinen johtaja, puh. 09 476 711, juha.kivikoski@stonesoft.com

Hansel Oy, Tuukka Salonen, toimialapäällikkö, puh. 040 867 1190, tuukka.salonen@hansel.fi

Atea

Atea on johtava IT-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja palveluiden kokonaistoimittaja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Suomessa Atealla on maanlaajuinen myynti- ja palveluorganisaatio ja noin 400 työntekijää. Atea-konserni on listattu Oslon pörssissä, ja sen liikevaihto on noin 1,8 miljardia euroa. Atealla on noin 4 800 työntekijää ja 73 toimipistettä Pohjoismaissa ja Baltiassa. www.atea.fi

Stonesoft Oyj

Stonesoft Oyj (NASDAQ OMX: SFTIV) on innovatiivinen integroitujen verkkotietoturvaratkaisujen toimittaja, joka on keskittynyt hajautettujen organisaatioiden tiedonkulun turvaamiseen. Asiakkaidemme liiketoiminta edellyttää vaativaa verkkoturvallisuutta ja sovellusten luotettavaa saatavuutta.

StoneGate(TM) on tietoturvaratkaisu, jossa yhdistyvät palomuuri, VPN, IPS (tunkeutumisen havainnointi- ja estojärjestelmä) sekä turvallisen etäkäytön mahdollistava SSL VPN. Ratkaisu yhdistää verkkotietoturvan, jatkuvan saatavuuden sekä palkitun kuormantasausteknologian yhtenäiseksi, keskitetysti hallittavaksi järjestelmäksi. StoneGate-tietoturvaratkaisu tarjoaa alhaiset käyttökustannukset, erinomaisen suorituskyvyn ja tehostaa verkko-investointien tuottavuutta. Virtuaalinen StoneGate-tietoturvaratkaisu suojaa verkkoa ja takaa liiketoiminnan jatkuvuuden sekä virtuaali- että fyysisessä ympäristössä.

StoneGate Management Center -hallinnan avulla StoneGate-palomuuria, VPN-, IPS-, sekä SSL VPN -ratkaisua voidaan hallita keskitetysti. StoneGate-palomuuri ja hyökkäyksen havainnointi- ja estojärjestelmä toimivat saumattomasti yhdessä muodostaen koko yritysverkon kattavan kehittyneen kerroksellisen puolustuksen. StoneGate SSL VPN tarjoaa tehokkaan suojan mobiili- ja etäkäytön tarpeisiin.

Vuonna 1990 perustettu Stonesoft Oyj on maailmanlaajuisesti toimiva yhtiö, jonka pääkonttori on Helsingissä ja Amerikan alueen pääkonttori Atlantassa, Georgiassa. Lisätietoa osoitteesta www.stonesoft.com ja http://stoneblog.stonesoft.com/.

Hansel Oy

Hansel Oy on valtion yhteishankintayksikkö ja 55 henkilön asiantuntijaorganisaatio, joka kilpailuttaa ja ylläpitää palveluita ja tuotteita koskevia puitejärjestelyjä valtion hankintayksiköille.

Yhtiö edistää vastuullisen toiminnan kautta laadukkaiden hankintojen tekemistä ja toimittajien tasapuolista kohtelua hankintojen tarjouskilpailuissa. Yhtiön hallinnoimilla sopimuksilla tehtiin vuonna 2009 hankintoja 534 miljoonalla eurolla ja toiminnan arvioidaan olevan vahvassa kasvussa.

Hansel Oy on voittoa tavoittelematon yhtiö, jonka tehtävä ja rooli on määritelty lainsäädännössä. Hansel Oy toimii valtiovarainministeriön ohjauksen alaisena

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer