Laddar meny
Uutiset
Reilun kaupan puhelimia ei ole
Yhteiskuntavastuu

Tietotekniikkalaitteet ovat välttämättömiä kaikkien organisaatioiden toiminnalle, joten myös niiden alkuperään ja tuotantotapoihin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Tietotekniikan komponenttien hankintaketjut ovat kuitenkin pitkiä ja vaikeasti selvitettäviä. Monia nykyteknologialle välttämättömiä mineraaleja louhitaan kriisialueilla ja laitteiden valmistus saattaa vaarantaa niin ihmiset kuin heidän ympäristönsäkin.

Lehdistötiedote
Tampereelle rakentuva konttikonesali määrittää konesalimarkkinat uusiksi
Konesali

Tamperelainen PMK18 on ensimmäinen kaikkien yritysten saatavilla oleva, huipputurvallinen, tietojärjestelmille ja verkkolaitteille suunniteltu konesali, joka hyödyntää merikontteja. PMK18:ssa jokainen kontti on erillinen, asiakkaan liiketoiminnan vaatimusten mukaisesti räätälöitävissä oleva konesaliympäristö. Kontteja konesaliympäristössä ja yksittäisinä teknologiakontteina ovat aiemmin hyödyntäneet muun muassa Google ja jotkin maailmanlaajuiset palveluntarjoajat sekä puolustusteollisuus.

Uutiset
Atea jatkaa ainoana sopimustoimittajana Apple-laitteiden puitejärjestelyssä
Strateginen kumppanuus

Atea valittiin vuonna 2014 Hanselin kilpailuttamassa Tietokoneet toimisto- ja liikkuvaan käyttöön -puitejärjestelyssä iOS/OS X -laitteiden ainoaksi toimittajaksi sopimuskaudelle 27.6.2014–26.6.2016. Hansel on päättänyt jatkaa sopimusta sen mahdollistamat optiovuodet 26.6.2018 saakka. Sopimus kattaa muun muassa iPad-, MacBook-, iMac-tietokoneet ja niiden lisävarusteet, näytöt sekä laitteisiin liittyvät palvelut.

Lehdistötiedote
Atean it-päättäjäbarometri: digitalisaation konkreettinen hyödyntäminen etenee tahmeasti
Digitalisaatio

Atean it-päättäjäbarometri paljasti, että digitalisaatio etenee suomalaisissa yrityksissä ja julkisyhteisöissä hitaasti. Sähköisenä kyselynä toteutettuun barometriin vastasi 121 tietotekniikan päätöksenteossa mukana olevaa henkilöä. Vain 21 % vastaajista aloittaa tänä vuonna konkreettisia digitalisointiin liittyviä hankkeita. Suurin este digitalisoitumisen tiellä on se, että 70 %:n mukaan ylimmän johdon aika kuluu muihin asioihin kuin digitalisoitumisen suunnitteluun. Raportti on ladattavissa tiedotteen lopussa olevan linkin kautta.

Uutiset
OK Perintä lisäsi työntekijöiden tyytyväisyyttä Atean Free Choicella

Perintätoimisto OK Perintä hankkii työntekijöilleen yksilöllisten toiveiden mukaisia älypuhelimia Atean kehittämällä Free Choice -hankintamallilla. Mallin ansiosta työnantaja voi määritellä työntekijäkohtaisen vakiosumman puhelinhankintaan. Jos työntekijä haluaa tätä arvokkaamman laitteen, hän maksaa itse erotuksen. Mieluisat työvälineet ovat OK Perinnän kokemusten mukaan yksi mielekkään työn osatekijä.

Artikkeli
Pilvipalveluiden personal shopper
Pilvi

Viimeaikainen teknologiakehitys on mahdollistanut sen, että konesalista voidaan lohkaista asiakkaalle sopiva palanen ja myydä sitä palveluna. Konesalipalveluiden tarjoamisesta on tullut suuri toimiala. Asiakkaalle on tarjolla paljon vaihtoehtoja, kuin tavaratalossa ikään. Ateasta kehkeytyy nyt Suomen paras personal shopper, jolla on aikaa ja osaamista käydä läpi eri vaihtoehdot ja koota asiakkaalle eri bisnestilanteisiin sopiva kokonaisuus.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer