Laddar meny
Kuva: Jarno Kovamäki

Microsoft Azure ja Office 365 taipuvat moneksi

Artikkeli 2014-11-17
Microsoftin pilvipalvelut Azure ja Office 365 tarjoavat yrityksille monipuolisia ajasta, paikasta ja laitteista riippumattomia palveluita.

Jotta erinomaisista ratkaisuista saadaan irti parhaat mahdolliset hyödyt, on tärkeää määrittää niiden käyttötarve aina tapaus- ja yrityskohtaisesti. Atealta saa lisenssien lisäksi kattavat palvelut käyttötarpeiden suunnitteluun sekä järjestelmien käyttöönottoon, ylläpitoon ja kehittämiseen.

Azure tuottaa Microsoftin globaalista pilvestä infrastruktuuri- ja alustapalveluita. Ratkaisu käyttää Microsoftin konesalin kapasiteettia, ja kokonaisuuteen kuuluu muun muassa virtuaalitietokoneita, tallennus- ja varmistuskapasiteettia, tietokantapalveluita ja identiteetinhallintaa.

Office 365 pitää sisällään modernin viestintäpalvelun, joka sisältää sähköpostin ja muiden perinteisten Office-työpöytäohjelmistojen lisäksi pikaviestin- ja kokoussovellukset sekä ryhmätyöskentelyn alustan Sharepointin.

”Office 365 -palvelun avulla kaikenkokoiset yritykset saavat päätelaiteriippumattomat viestintäpalvelut käyttöönsä. Niitä voi käyttää vaivattomasti esimerkiksi mobiililaitteilta, sillä kaikki tieto sijaitsee pilvessä. Ratkaisu sopii kaikille, pienistä organisaatioista aina monikansallisiin yrityksiin. Office 365 -tuotepaketointeja on saatavilla lukuisia ja ne ovat myös räätälöitävissä organisaation tarpeiden mukaan”, Atean tuottavuusratkaisujen liiketoimintapäällikkö Jukka Taimisto kertoo.

Asiantuntijat auttavat käyttötarpeen määrittelyssä, asennuksessa sekä ylläpidossa

Jukka Taimisto sanoo, että molempia ratkaisuja hankittaessa on syytä edetä tarvelähtöisesti.

”Etenkin Azurella on kymmenittäin erilaisia ominaisuuksia, se päivittyy nopeasti ja taipuu moneen. Tästä syystä asiakas tarvitsee apua käyttötarpeen määrittelyyn, järjestelmän asennukseen, ylläpitoon ja mahdollisiin vianmäärityksiin. Tähän Atea on oivallinen kumppani, ja näin ratkaisuista saadaan irti parhaat mahdolliset hyödyt”, sanoo Taimisto.

Taimisto kertoo, että Atea toimittaa Microsoftin pilvipalveluita ja niihin liittyviä lisäpalveluita kaikista kattavimmin Suomessa.

”Atean ja Microsoftin tiivis yhteistyö ja Atean asiantuntijoiden korkea osaaminen varmistavat laadukkaan, osaavan ja ajantasaisen palvelun”, hän toteaa.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer