Siirry sisältöön
Takaisin Tietoa Ateasta

Atean puhemiehet

Puhemiehemme ovat oman erityisalansa pitkän linjan osaajia, jotka osaavat kertoa selkeästi, mistä alan uusimmissa trendeissä oikeasti on kyse. Ota yhteyttä meihin! Kerromme mielellämme, miten rakennamme Suomea tietotekniikalla.

 

Ota yhteyttä meihin! Kerromme mielellämme, miten rakennamme Suomea tietotekniikalla.

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@atea.fi.

 

Atean CTO Tommi Heiniö.

Tommi Heiniö

Director, Products and Offering 

Tommi seuraa aitiopaikalta teknologisen kehityksen suuntaa ja hän on digitalisaation visionäärinen puolestapuhuja.

Tommilla on suora keskusteluyhteys maailman johtaviin teknologiavalmistajiin, joten hän kuulee ensimmäisten joukossa digitalisaation tuoreimmista edistysaskelista. Tommin sydäntä lähellä on viedä asiakkaamme digitaaliselle matkalle, jossa ICT-infrastruktuuria modernisoidaan muutamien vuosien päähän ulottuvalla tavoitteella, fokuksena auttaa liiketoimintaa suoriutumaan paremmin tietotekniikan avulla.

 

Janne Konttinen.

Janne Konttinen

Advisor, Education

Janne on pitkän linjan pedagogi, jolla on kokemuksen tuomaa näkemystä oppilaitosten digitalisuuden kehittämisestä. Hänen päätehtävänään Atealla on kehittää pedagogisia ratkaisuja ja tuottaa uusia palveluja tukemaan oppilaitosten arkea.

Jannen työssä perusajatuksena on, että laitevalinnat tehdään pedagogiikan tarpeiden mukaan. Janne muistuttaa, että oppiminen tapahtuu nykyään muuallakin kuin omassa luokassa. Tutkivaa oppimista ja tiedon keräämistä tapahtuu kaikkialla, kuten esimerkiksi museoissa, luonnossa ja erilaisissa vierailukohteissa. Tämän vuoksi on tärkeää löytää sopivat työkalut kyseisen oppimisen tueksi.

 

Joonas Simolin.

Joonas Simolin

Technical Consultant

Joonaksella on vankka kokemus suomalaisorganisaatioiden tietohallinnon arkitodellisuudesta. Joonas on neuvonantajasi, kun pitää ratkaista, miten erilaisia päätelaitteita käytetään organisaatiossa tietoturvallisesti ja hallitusti. Joonaksen mukaan hankinnoissa tulee katsoa muutamia vuosia eteenpäin nyt käsillä olevasta välittömästä tarpeesta ja hyödyntää ict-ammattilaisten osaamista siinä. Halpa voi tulla arvaamattoman kalliiksi: mitä maksavat käyttöönotto, ylläpito, varmuuskopiointi, hallinta ja tietoturva? Entä mitä sellaista vähän tehokkaammalla laitteella voisi tehdä, jota kaikkein edullisimmalla ei? Näistä aiheista Joonas pystyy kertomaan selkeästi ja käytännön esimerkkejä hyödyntäen.

 

Markku Selin, Atea.

Markku Selin

Director, Hybrid Platforms

Markku on tietoturvan ja tietoliikenteen moniosaaja neljännesvuosisadan kokemuksella. Hänen mukaansa tietoverkot ovat digitalisaation sähköinen hermosto ja hän on innostunut IoT:in tuomista mahdollisuuksista innovaatioille ja uudelle liiketoiminnalle.

Markulla on halu jakaa näkemyksiään siitä, miten tietoturva ja tietoverkkojen turvallisuus eivät ole mikään irrallinen kokonaisuus vaan edellytys tehokkaalle liiketoiminnalle. Markku on ollut määrittelemässä ja luomassa organisaatioiden sovellusten verkkonäkyvyyttä tietoturvan ja liiketoiminnan näkökulmasta jo pitkään.

 

Mikko Vesin.

Mikko Vesin

Director, Information Management

Mikko on digitaalisen liiketoiminnan ja dataohjautuvien palveluiden kehittämisen moniosaaja. Pitkä kokemus useista toimialoista, asiakkaista ja markkinoista vahvistaa Mikon näkemyksiä digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuuksista ja ratkaisuista.

Mikon mukaan tiedon älykäs hyödyntäminen analytiikan avulla on avain palveluiden arvolupauksen muuttamiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen. Tämä vaatii muutosta tietokeskeisestä lähestymisestä arvokeskeiseen, jossa keskiössä on asiakas, tuote tai palvelu.

Mikon motto on "Tulevaisuus riippuu siitä, mitä teet tänään".

 

Riikka Rönkkönen.

Riikka Rönkkönen

Head of Software Sales

Riikka on pitkän linjan ohjelmistolisenssiliiketoiminnan osaaja, joka vie asiakkaita mielellään kohti uusia, joustavia hankintatapoja. Asiakkaiden polku kohti pilvipalveluita ja ketterämpiä ratkaisuja on aihe, joka inspiroi Riikkaa työssään.

Riikan sydäntä lähellä on organisaatioon hankitun ohjelmistopääoman mahdollisimman laaja hyödyntäminen kiinteänä osana organisaation kaikkea toimintaa. Hän jaksaa aina muistuttaa miten ohjelmisto-omaisuus ja pilvipalvelut liittyvät itse asiassa melkein kaikkeen organisaation tekemiseen.

 

Seppo Jalkanen.

Seppo Jalkanen

Development Manager

Seppo keskittyy Ateassa laatu- ja turvallisuusasioiden johtamiseen ja kehittämiseen. Kun Atea muutama vuosi sitten siirtyi ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumattomaan työntekoon, Seppo antoi uudelle tavalle tehdä töitä nimen rytmityö ja vastasi Atean oman tietotekniikkaympäristön muutoksesta rytmityön mahdollistamiseksi. Sepon mukaan tekniikkaa enemmän kyse on kuitenkin johtamisen muutoksesta. Rytmityön johtaminen perustuu vapauden ja vastuun tasapainoiseen yhdistelmään. Seppo pystyy kertomaan, miten työstä voidaan tehdä rytmityötä - sekä tekniikan että johtamisen näkökannoilta.

Laatu- ja turvallisuusasioissa Seppo tietää, että ihmiset ovat usein tietoturvan heikoin lenkki ja toisaalta ihmisten turvallisuustietoisuuden parantamisella ja kouluttamisella voidaan parantaa myös tietoturvaa merkittävästi ilman yhtään uutta teknistä kommervenkkiä.

 

Vesa Siitari.

Vesa Siitari

Head of Sales and Sustainability

Metropolialueen Midmarket-myynnin vetäjänä toimimisen ohella Vesa vastaa Atean kestävän kehityksen toimintamalleista Suomessa.

Työssään Vesa on tiiviissä keskusteluyhteydessä asiakkaiden liiketoiminta- ja IT-johdon kanssa. Tietotekniikkaan liittyvät kestävän kehityksen kysymykset ja organisaatioiden halu vähentää toimintansa ympäristövaikutuksia ovat nykyään yhä useammin keskustelujen aiheena.

Liiketoiminnan, yhteiskuntavastuun ja teknologian mahdollisuuksien välisenä tulkkina toimiminen synnyttää uusia ajatuksia ja parasta työssä ovatkin yhdessä asiakkaan kanssa koetut heureka-hetket.

Takaisin Tietoa Ateasta
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer