2019-05-22

Samuli Kallio on modernien virtualisointiratkaisujen arkkitehti

Samuli Kallio auttaa Atean asiakkaita hyödyntämään uusinta virtualisointiteknologiaa. Hän iloitsee pitkäaikaisista asiakkuuksista ja Atean hyvästä työilmapiiristä. Lähitulevaisuutta ovat erilaisten hybridipalvelujen yleistyminen ja nopeiden 5G- ja 6G-verkkojen tuomat mahdollisuudet.

Samuli Kallio
Kuva: Prokuvat

Parasta työssäni ovat tyytyväisten asiakkaiden ja mukavien työtovereiden lisäksi se, kun kaikki sujuu suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti. Tittelini on Technology Consultant, ja työskentelen Atean Datacenter & Virtualization Consulting -tiimissä.

Kehitän asiakkaillemme uusia, moderneja ja digitaalisia työtiloja, jotka parantavat käyttäjäkokemusta ja suojaavat yrityksen sovelluksia sekä tietoja. Yksinkertaistan arkkitehtuuria, jotta monimutkaisia hybridi- ja julkipilviympäristöjä on helpompi seurata sekä hallita. 

Toimitamme asiakkaillemme kattavan ja kokonaisvaltaisen paketin: laitteet, lisenssit ja osaamisemme eli konsultoinnin. Tuemme asiakkaita uusien järjestelmien käyttöönotossa alusta aina elinkaaren loppuun asti. Tarjoamassamme palvelussa yrityksen työntekijät pystyvät työskentelemään missä vain ja milloin vain – he voivat päästää irti sellaisesta ajatusmallista, että kaikki järjestelmät on sidottu vain yksittäiseen laitteeseen ja tilaan ja työskentely on mahdollista vain omalla työkoneella.

Olemme tarvittaessa asiakkaan tukena joko heidän toimipisteessään tai ottamalla etäyhteyden, jolloin säästyy aikaa ja rahaa. Jotkut asiakkuuksista ovat lyhyempiä, osa kestää kauankin. Pitkäaikaisissa asiakkuuksissa yritysten järjestelmät on useimmiten siirretty ylläpitoomme, mikä tarkoittaa, että pidämme ympäristön ajan tasalla ja varmistamme palveluiden saatavuuden riittävillä tukipalveluilla.

Palveluidemme avulla asiakas voi modernisoida liiketoimintansa ja keskittää ympäristönsä hallinnan ja tietoturvan kokonaan meille. Palvelukeskuksemme palvelee asiakkaitamme sopimuksen mukaan jopa 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.

Palvelussa asiakkaan arkaluontoiset tiedot pysyvät turvallisesti kotimaisessa konesalissamme, vaikka palvelun käyttäjät olisivat missä tahansa päin maailmaa vaatimattomienkin datayhteyksien päässä.

Tavoitteenamme on, että asiakassuhde on pitkäikäinen. Moni asiakas kuvittelee virheellisesti, että kun uusi järjestelmäkokonaisuus on kerran asennettu, sitä ei tarvitse enää kehittää eikä se vaadi ylläpitoa. Kuitenkin jos järjestelmää ei päivitetä, syntyy ajan saatossa helposti tietoturva- sekä suorituskykyongelmia.

Palvelutuotantomme lisäksi tarjoamme asiakkaillemme teknistä osaamista ja apua heidän omien virtualisointiympäristöjensä jatkuvaan kehittämiseen ja parantamiseen.

Pyrimme pitämään asiakaskohtaisia kehitysworkshoppeja, joissa yhdessä kartoitamme yrityksen ja työyhteisön tarpeet. Pohdimme, millaista teknologiaa he kaipaavat ja millaisella aikataululla. Asiakkaan on hyvä ottaa huomioon, että suoraviivaisuuden ja nopean toiminnan lisäksi suunnittelulla on valtava merkitys käyttöönoton onnistumiselle.

Health Check -kartoituksen avulla asiakas saa meiltä yksityiskohtaisen raportin IT-ympäristönsä tilasta ja siihen suosittelemistamme korjaustoimenpiteistä. Tämä on tärkeää, sillä liian nopea toiminta ei ole järkevää: välttämättömien korjaustoimenpiteiden ohittaminen voi merkitä sitä, ettei uuden järjestelmän käyttöönotto johda haluttuun lopputulokseen. Saatamme esimerkiksi huomata käyttöönottovaiheessa, että asiakkaan aiemmat käyttöjärjestelmät ja sovellukset ovat vanhentuneet eivätkä tue uusia ratkaisuja.

Aloitin nykyisessä työssäni syksyllä 2018, mutta sovellusvirtualisointiin olen perehtynyt jo 1990-luvun loppupuolelta lähtien. Työpisteeni sijaitsee Vantaan Martinlaaksossa, mutta kommunikoin kollegojeni kanssa ympäri Suomen – meillä on useita teknologiaosaajista koostuvia tiimejä. Ateassa on niin sanotusti hyvä pöhinä päällä. Kasvamme vauhdilla ja palkkaamme uusia ihmisiä.

Myös koko ala kehittyy jatkuvasti. Uskon, että vuoden kuluttua on entistä enemmän tarjolla muun muassa hybridipalveluita eli osa palveluista on julkisessa pilvessä ja osa omassa tai kumppanin konesalissa. Lisäksi uudet ja nopeammat 5G- ja 6G-verkot tulevat mullistamaan alaa: esimerkiksi anturit ja mittarit kommunikoivat suoraan pilvipalvelun kanssa, jolloin vaikkapa kodin lämpötilalukemia, sähkönkulutusta tai yksittäisen jääkaapin toimintaa voi seurata reaaliaikaisesti verkossa, jopa omalla kännykällä.

Olen 15- ja 9-vuotiaiden tyttärien isä. Perheemme täydentyi alkuvuodesta labradorinnoutajalla, joka kasvaa hurjaa vauhtia. Työajan ulkopuolinen aikani kuluu koiran ulkoilutuksen lisäksi lasten harrastusten parissa sekä uimahallissa, punttisalilla tai sähly- ja koriskentällä.