2017-08-10

HR- ja viestintäjohtajan tärpit vuoden digitaalisimpaan päivään 26.9.2017

Digitaalisen työpaikan rakennusprojekti vaatii paljon erilaista osaamista. Siksi sitä kannattaa lähestyä useasta eri näkökulmasta. Atean henkilöstö- ja viestintäjohtaja Sarita Laras antaa HR-, viestintä-, markkinointi- ja liiketoimintapäättäjille vinkit, mistä puheenvuoroista kannattaa kerätä elämyksiä, oivalluksia ja hedelmällisiä keskustelunaiheita omaan Focus-päivään.

Kuva: Kimmo Räisänen

”Digitaalisuus ei koske vain teknologiapäättäjiä ja -asiantuntijoita vaan se on yhä tärkeämpi osa myös viestintä-, HR-, markkinointi- ja liiketoimintapäättäjien työtä. Digitaalisaation pitäisi näkyä vahvasti kaikkialla, sillä sen avulla tuottavuutta voidaan lisätä ympäri organisaatioita”, Sarita Laras sanoo.

Atea Focus 2017 -tapahtumassa käydään yhden päivän aikana läpi koko digitaalisen työympäristön elinkaari maailman parhaasta päiväkodista koulujen tietoteknisten ulottuvuuksien kautta työelämään sekä sen uudenlaiseen kulttuuriin. Tarjolla on paljon käytännön esimerkkejä.

”Focuksen ohjelma on rakennettu niin, että se tarjoaa mielenkiintoista kuultavaa kaikenlaisissa organisaatiossa – yrityksissä, julkisella sektorilla ja järjestöissä – toimiville ihmisille. Jos ei aiemmin ole ollut mukana, kannattaa ehdottomasti tutustua ohjelmaan ja ilmoittautua mukaan.”

Sarita Laras itse katsoo Atea Focus 2017 -tapahtuman kattausta liiketoimintastrategian näkökulmasta. Hän poimii monipuolisesta kattauksesta nämä neljä tärppiä:

 

 1. Liiketoimintatarpeista lähtevän IT-strategian laatiminen voi olla helppoa ja nopeaa

  ”Johtava konsulttimme Niklas Wallenius hälventää epäilysten sumua ja kertoo, ettei liiketoimintaa tukevan digistrategian tekeminen oikeasti ole vaikeaa. Aihe kiinnostaa itseäni kovasti.”
  Sali 101ab, klo 9.00 - 9.30

 2. Reiman digitalisaatiomatka

  ”Kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa vuoden digijohtajaksi valittua Reiman Elina Björklundia. Elina kertoo, millainen digitalisaatiomatka Reimalla on tehty ja miten he vievät digitaalisuutta käytännössä eteenpäin.”
  Sali 101ab, klo 11.00 - 11.30

 3. Maailman paras päiväkoti

  ”Kuinka moni on tullut ajatelleeksi, että koko digimuutoksen elinkaari alkaa päiväkodista? Fun Academyn toimitusjohtaja Sanna Lukander esittelee Focuksessa maailman parasta päiväkotia ja kertoo, miten oppimisen työkalut ja teknologia näkyvät päiväkodin arjessa.”
  Sali 103b, klo 12.15 - 12.45

 4. Miten johdetaan modernia organisaatiota?

  ”Microsoftin palveluliiketoiminnan johtaja Katri Mäntylä kertoo, miten modernia organisaatiota johdetaan ja miten sen tekemisen kulttuuri luodaan yhdessä.”
  Sali 101c, klo 15.30-16.00

Focus-päivän jälkeen olet rikkaampi

”Focuksessa pääsee kohtaamaan vanhoja tuttuja ja uusia ihmisiä sekä muuttamaan digitalisaatiokeskustelun käytännön teoiksi ja toimenpiteiksi. Itsellänikin valinnan vaikeus on suuri, sillä kaikki ohjelman esitykset ovat huikeita. Erityisesti odotan futuristi Gerd Leonhardtin ja milleniaalien johtamiseen erikoistuneen Mikael Huggin keynote-puheenvuoroja”, Sarita Laras hehkuttaa.

”Omassa Focus-puheenvuorossani haastan etätyöhön liitettyjä – ehkä tiedostamattomiakin – ajatustapoja ja kerron, miten Ateassa etätyö vaihdettiin rytmityöhön. Toivon, että kollegani löytävät meidän kokemuksistamme ideoita omien etätyökäytäntöjensä kehittämiseen”, hän jatkaa.

Atea Focus 2017:n ohjelma on laadittu niin, että jokaisen on helppo rakentaa oma kokonaisuus päivän laajasta annista. Helsingin Messukeskuksessa 26.9. järjestettävässä tapahtumassa ovat paikalla kaikki johtavat teknologiavalmistajat, Atean asiantuntijat sekä tietysti paljon eri alojen ammattilaisia, joiden kanssa voi käydä mielenkiintoisia keskusteluja, sparrata faktoilla ja haastaa mielipiteillä.

Ilmoittaudu mukaan!