Laddar meny
Kuva: Kati Molin

Pilvipalveluiden personal shopper

Artikkeli 2015-11-25
Viimeaikainen teknologiakehitys on mahdollistanut sen, että konesalista voidaan lohkaista asiakkaalle sopiva palanen ja myydä sitä palveluna. Konesalipalveluiden tarjoamisesta on tullut suuri toimiala. Asiakkaalle on tarjolla paljon vaihtoehtoja, kuin tavaratalossa ikään. Ateasta kehkeytyy nyt Suomen paras personal shopper, jolla on aikaa ja osaamista käydä läpi eri vaihtoehdot ja koota asiakkaalle eri bisnestilanteisiin sopiva kokonaisuus.

–Atean pilvi- ja konesalipalvelut uudistuvat ja olemme rakentaneet ne suomalaisasiakkaiden tyypillisiin tilanteisiin sopiviksi. Jo aiemmin olemme tarjonneet asiantuntijapalveluita, joiden avulla omat ja ulkopuoliset konesali- ja pilvipalveluresurssit yhdistetään moderniksi kokonaisuudeksi. Nyt tarjoamme neuvojen lisäksi myös ne suomalaiselle sopivat pilvimallin palvelut. Tuotamme niitä itse ja ryhdymme myös kumppaniemme pilvipalveluiden fiksuiksi välittäjiksi, Atean Business Manager Kim Finell sanoo.

Enemmän lisäarvoa kotimaassa ja maailmalla

Atean lisäarvoa tuottavat palvelut auttavat valitsemaan kumppanien pilvipalveluista sopivimmat ja ottamaan kaiken hyödyn irti. Atealla on tiivis yhteistyö kumppaniensa kanssa, joten asiakkaiden asiat saadaan mutkattomasti kuntoon

– Kun toimitaan pilvimallilla tietoverkon yli, on teknisesti ottaen samantekevää, hyrräävätkö ykköset ja nollat Haminassa vai Singaporessa. Lainsäädäntö toki sanelee joillekin organisaatioille, kuten julkiselle ja puolustussektorille, tähän poikkeuksia. Pilvestä ostaminen ja pilvipalveluiden käyttöönotto on helppoa. Hallinta taas paljon vaikeampaa, Finell sanoo.

Kun palveluita, niiden versiota ja palvelutarjoajia on yhtäkkiä tullut tarjolle valtavasti, yritysten ja julkisyhteisöjen ict-asiantuntijoiden on vaikea hahmottaa kokonaisuutta. Finell huomauttaa, että vielä vaikeampaa on muodostaa oman työn ohessa näkemystä siitä, mitä sieltä kannattaisi hankkia ja siten kehittää omaa ict:tä.

– Kumppanien palveluiden välittäjänä toimimisen lisäksi vahvistamme myös omia pilvi- ja konesalipalveluitamme. Asiakas voi hankkia meiltä Atean Suomesta tuotettuja konesalipalveluita. Useille se ei kuitenkaan riitä. Jos toimii vaikkapa Brasiliassa, verkon viive muodostaa haasteen, jos konesalipalvelut tulisivat Suomesta. Siinä tilanteessa on parempi tukeutua kykyymme toimittaa myös Brasiliassa tuotettuja resursseja pilvipalveluiden ekosysteemiä hyödyntäen, Finell sanoo.

Tätä meiltä saa 

– Meiltä voi hankkia kapasiteettia tai privaattipilveä Atean itse tuottamana, yhdistellä omat ja Atean resurssit hybridiksi tai hankkia atealaisella lisäarvolla ryyditettynä julkisia pilvipalveluita. Lisäarvoa voi olla esimerkiksi se, että asiakkaalle, jolla on meiltä virtuaaliserverikapasiteettia, tulee äkillinen lisätarve. Silloin voimme joustavasti ottaa julkisesta pilvestä lisäkapasiteettia, Finell kertoo.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer