Digitaalisessa kylässä teknologia palvelee ihmistä ja tulevaisuutta. Valitse, millaisen kokemuksen haluat itsellesi rakentaa IT-alan ja tulevaisuuden tien viitoittajien puheista, digi-innovaatioiden demoista, työpajoista ja kohtaamisista, joita teknologiakumppanimme, yritykset ja organisaatiot sinulle tarjoavat. Atea Focuksessa pääset tutustumaan liiketoiminnan tärkeimpiin trendeihin ja kuulet Top 5 askelta onnistuneeseen digitalisaatioon vuodelle 2023. Päivä päättyy Vuoden digitaalinen teko -palkintogaalaan ja cocktail-tilaisuuteen, joten varaudu myös vaihtamaan vapaalle. Tapahtuman juontaa laulaja-lauluntekijä Mikko Kuustonen. Tule Helsingin Messukeskukseen torstaina 3.11. klo 8.00-19.00 kokemaan Atea Focus!
KeyNotesAsiakascasetPuheenvuorotAsiantuntijavinkit1to1-tapaamisetDemot & testit
Live & streamattu ohjelma
Ruokaa ja juomaa
Vuoden digitaalinen teko -2022 gaala
Aitoa kylän elämää
TyöpajojaLaitetori
Etkö ole vielä ilmoittautunut mukaan? Tee se nyt!
Lataa Atea Focus app ja näe ohjelman muutokset, esittelyvideot ja kartat kätevästi puhelimeltasi.
Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolan keynote pureutuu tämän hetken kriittiseen kysymykseen Suomen turvallisuuspoliittisista näkymistä Euroopassa raivoavan sodan keskellä.
Poliittisesti liki mahdottomalta vaikuttaneesta Nato-jäsenyydestä on tulossa todellisuutta niin Suomen kuin Ruotsinkin osalta. Presidentti Putinin aloittaman sodan raivotessa Ukrainassa ja koko läntisen maailman kamppaillessa vastaan, kuinka muotoutuu Suomen uusi asema ja turvallisuuspoliittinen näkymä?
Mika Aaltola on Valtiotieteiden tohtori, Tampereen yliopiston dosentti ja Tallinnan yliopiston professori. Vierailevana professorina hän on toiminut Minnesotan yliopistossa ja vierailevana tutkijana Cambridgen yliopistossa, Pariisin Sciences Po- Yliopistossa sekä Johns Hopkinsin yliopistossa. Aaltolan asiantuntemuksen kenttään kuuluvat esimerkiksi suurvaltasuhteiden dynamiikka, Yhdysvaltojen globaali rooli, pandemiaturvallisuus, Suomen ulkopolitiikka ja demokratian haavoittuvuus.
Teknologia muuttaa ruokaa valtavasti seuraavien vuosikymmenten aikana. Munia munitaan ilman kanoja, juusto tehdään ilman eläintä, mikrobit tuottavat ruokaa ilmasta ja soluliha häilyy jossain horisontissa.
Ruoan tulevaisuuden tekijä Lauri Reuter kattaa pöydän teknologian suomilla mahdollisuuksilla. Teknologinen kehitys tulee muuttamaan ruokavalintojen tekemistä. Kohta digitaalinen äiti auttaa löytämään lautaselle parhaan aterian juuri sinulla. Ehkä teknologia vapauttaa meidät pian valinnoista! Teknologia kehittyy häkellyttävän nopeasti.
Kaikkein tärkeimmät valinnat tehdään tänään. Ilman teknologiaa.
Lauri Reuter on yksi Pohjoismaiden ensimmäisen ruokateknologiarahaston, Nordic Foodtech VC:n perustajista. Koulutukseltaan Lauri on biotekniikan tohtori ja hän on soluviljelyteknologian ja proteiinien tuotannon asiantuntija. Työ sijoitusjohtajana tutkijoiden, uuden teknologian ja startup-yritysten kanssa antaa Laurille näköalapaikan siihen, mitä ruoantulevaisuudelta voi odottaa. Laurin intohimo on radikaalisti kestävämmän ja terveellisemmän ruokajärjestelmän rakentaminen tälle planeetalle – ja seuraavalle.
Miten IT-ala vastaa tulevaisuuden osaamistarpeiden muutoksiin? Osaavat työntekijät eivät enää löydy valmiiksi koulutettuina, joten on keskityttävä jatkuvaan oppimiseen.
Filosofi Lauri Järvilehto avaa oppimisen ja osaamisen tarpeiden valtavaa muutosta. Maailma muuttuu alati nopeammin ja tulevaisuuden osaamistarpeita on yhä vaikeampaa määritellä. Tästä syystä jatkuva oppiminen on noussut keskeiseksi osaamisen kehittämisessä. Usein osaavia työntekijöitä ei löydy enää suoraan koulun penkiltä, vaan työssä tarvittavaa osaamista on hankittava myös työn ohessa sekä erilaisissa muuntokoulutusohjelmissa. Mitä kiivaammaksi muutostahti nousee, sitä keskeisempään rooliin nousee sisäisen motivaation vaikutus oppimiseen.
Oppiminen tuleekin juurruttaa ennen kaikkea yksilöllisiin kiinnostuksen kohteisiin ja aitoon arvon tuottamiseen. Sisäisen motivaation avaintekijöitä tunnistamalla ja nykyään laajasti tarjolla olevia jatkuvan oppimisen alustoja hyödyntämällä voi osaamista päivittää läpi koko työuran niin, että maailman muutos mahdollistaa jatkuvan ja innostavan kehittymisen.
Lauri Järvilehto, FT, on Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja Aalto Ventures Programin johtaja. Hän on sarjayrittäjä, filosofi, tietokirjailija, muusikko ja Sherlock Holmes -fani. Hän on Filosofian Akatemian perustaja ja toimii Suomen Unicefin ja Filosofian Akatemian hallituksissa. Hän on kirjoittanut monia bestseller-teoksia ajattelusta ja oppimisesta ja luennoi säännöllisesti ympäri maailmaa.