Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 21-10-2020

Atean kolmas vuosineljännes: Liikevaihto jatkoi kasvuaan ja markkinaosuudet vahvistuivat

Atea Finland Oy:n liikevaihto jatkoi kasvuaan heinä–syyskuussa. Yhtiön vahva jalansija useissa eri asiakassegmenteissä kompensoi haastavan markkinatilanteen vaikutusta erityisesti yksityisen sektorin kysyntään.
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy

Atea Finland Oy:n liikevaihto vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä oli 77,6 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 7,6 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Yhtiön liikevoitto (EBIT) oli 2,0 miljoonaa euroa, ja se kasvoi 53,9 prosenttia. 

”Olemme edelleen onnistuneet kasvattamaan sekä markkinaosuuksiamme että liiketoimintaamme, vaikka tilanne markkinoilla jatkui haastavana myös kolmannella kvartaalilla. Epävarmuus heijastui erityisesti yksityisen sektorin kysyntään, mutta vahva jalansijamme useissa eri asiakassegmenteissä on mahdollistanut liikevaihtomme kasvun jatkumisen”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen sanoo.

Kasvun lisäksi Atea Finland Oy:n hyvän tuloksen takana on maltillisena pysynyt kulutaso. Henkilöstövähennyksiä ei ole ollut tarvetta toteuttaa. Lokakuun alussa yhtiö otti operatiivisesti käyttöön uuden organisaatiomallin.

”Asiakas ja asiakaskokemuksen kehittäminen olivat alkuvuonna käynnistyneen kehityshankkeemme keskiössä. Uuden organisaatiomme tulisikin nyt näkyä entistä asiakaslähtöisempänä toimintana, ja samalla uskomme uusien toimintamallien parantavan myös sisäistä tehokkuuttamme”, Juha Sihvonen toteaa.

Atea-konsernin liikevaihto vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä oli 767,7 miljoonaa euroa, ja se kasvoi 4,6 prosenttia edellisvuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Liikevoitto (EBIT) puolestaan kasvoi 18,6 prosenttia 20,1 miljoonaan euroon. 


Lisätietoja, Suomi:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134 

Lisätietoja, konserni:
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA, puh. +47 930 55 655
Robert Giori, CFO Atea ASA, puh. +47 934 09 188