Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 03-04-2019

Mikä on vuoden 2019 digitaalisin teko? Ilmoita organisaatiosi kilpailuun

Vuoden digitaalisin teko -kilpailu on jälleen käynnissä. Voitosta kisaamaan etsitään digitaalisia palveluita, tuotteita tai ratkaisuja, jotka vaikuttavat positiivisesti käyttäjiensä työhön, liiketoimintaan ja koko yhteiskuntaan. Tämän vuoden asiantuntijatuomaristo nostaa esiin myös digitalisaation roolin kestävässä kehityksessä.
Kuva: Akifoto

Vuoden digitaalisin teko -kilpailu nostaa esiin yrityksiä ja organisaatioita, jotka ovat onnistuneet hyödyntämään digitalisaatiota luovasti ja tuottavasti toiminnassaan: uudistaneet prosesseja, parantaneet työn tai palvelun laatua, tehostaneet toimintaa tai luoneet mielekkäämmän työskentely-ympäristön.

Kilpailussa on omat sarjansa sekä yrityksille että julkisille organisaatioille. Viime vuoden digitaalisimmiksi teoiksi valittiin kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys ISS:n turvallisuutta parantava LuurISSa-sovellus sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston metsäkonesimulaattori.

Kilpailun yhdessä kumppaniensa kanssa järjestävän Atea Finlandin toimitusjohtaja Juha Sihvonen toivoo mukaan ehdokkaita, joista loistaa into muuttaa toimintatapoja, bisneslogiikkaa tai jopa markkinaa.

”Pienilläkin teoilla voi olla merkittäviä vaikutuksia, eli kaikenkokoiset innovaatiot ovat tervetulleita mukaan kisaamaan vuoden digitaalisimman teon tittelistä. Kestävää kehitystä ei saada aikaan lopettamalla kasvu tai toiminnan kehittäminen. Digitalisaation avulla voimme nimenomaan luoda innovaatioita niin, ettei se tapahdu ympäristön tai eettisyyden kustannuksella”, Juha Sihvonen sanoo.

Kilpailuun voi ilmoittautua 30.4. asti osoitteessa www.atea.fi/vuoden-digitaalisin-teko-2019.

Kilpailun kokeneista digitalisaation asiantuntijoista ja puolestapuhujista koostuva tuomaristo – tutkija Esko Kilpi, Kuntaliiton projektipäällikkö Elisa Kettunen, yrittäjä ja kirjailija Antti Merilehto, HPE Hewlett Packard Enterprise Finland and Balticsin toimitusjohtaja Mikko Eerola, bisnespuhuja André Noël Chaker ja Atea Finlandin toimitusjohtaja Juha Sihvonen – valitsevat ehdokkaiden joukosta kolme finalistia molempiin sarjoihin, joiden voittajat valitaan avoimella yleisöäänestyksellä. Voittajat julkistetaan Atea Focus -tapahtumassa 1.10.2019 Helsingin Messukeskuksessa.


Lisätietoja antaa:
Markkinointijohtaja Hanna Vesenterä, Atea Finland Oy, hanna.vesentera@atea.fi, 044 333 4422


Kilpailun tuomariston esittely

Esko Kilpi
tutkija & toimitusjohtaja, Esko Kilpi Company

”Vuoden digiteko oivaltaa, millainen toiminta on meille mahdollista jo nyt, ja lisäksi se rakentaa arvopohjaltaan kestävää tulevaisuutta. Kilpailuun osallistuvan digiteon ei tarvitse olla ’valmis’ tuote. Teknologia ei ole koskaan valmista. Se on tarina, jonka kirjoittamiseen me kaikki osallistumme toinen toisiltamme oppien.”

Elisa Kettunen
projektipäällikkö, Kuntaliitto

”Vuoden digitaaliselta teolta odotan avoimuutta, inspirointia ja hyvän esimerkin näyttämistä tavalla tai toisella. Vuoden digiteon tuloksista ja vaikutuksista tulisi päästä iloitsemaan laajasti. Sen tulisi innostaa uuden kokeiluun ja luoda erilaisia tapoja toteuttaa jo totuttua toimintaa ­– olipa digiteon muoto mikä tahansa. Ei siis mennä teknologia, vaan toiminnantarve edellä.”

Antti Merilehto
yrittäjä, toimitusjohtaja ja kirjailija, AI Strategy Company

”Vaikuttavuus on vuoden digitaalisen teon tärkein tekijä. Digiteon on kuljetettava meitä nykyhetkestä reilusti pidemmälle. Toivon kilpailijoilta myös konkretiaa, eli miten teknologia voi auttaa meitä parempaan elämään käytännössä. Ei kannata epäröidä, vaan osallistua kilpailuun. Pelkkä hakemuksen teko kirkastaa, mitä oikeasti on tekemässä ja kuinka siitä viestii muille.”

Mikko Eerola
toimitusjohtaja, HPE Hewlett Packard Enterprise Finland and Baltics

”Tieto ei sijaitse konesaleissa, vaan siellä missä ihmiset elävät ja luovat reaaliaikaista dataa. Siksi vuoden digitaalisessa teossa minulle tärkeä kriteeri on reaaliaikaisen datan hyödyntäminen: kuinka siitä rakennetaan uusia toimintatapoja ja innovaatioita tai kehitetään olemassa olevia versioita.”

André Noël Chaker
bisnespuhuja & hallituksen puheenjohtaja, Myspeaker Oy

”Tulevaisuuden ratkaisuja kehitettäessä tärkeintä on asettaa ihminen ja asiakas keskiöön. Kun kehitysprojektien ytimessä on ihminen, hyöty syntyy teknologian avusta tavallisessa arjessa. Siten luomme teknologialla arvoa sekä yrityksille, yhteisöille että asiakkaille. Emme etsi tulevaisuudelta tuhoa, vaan toivoa.” 

Juha Sihvonen
toimitusjohtaja, Atea Finland

”Vuoden digitaalisin teko muuttaa merkittävästi tekemistä, prosesseja sekä työntekijä- tai asiakaskokemusta esimerkiksi tehostamalla toimintaa, pienentämällä kuluja tai parantamalla työn mielekkyyttä. Näin se myös vaikuttaa positiivisesti liiketoimintaan. Digitalisaatio on yksi tärkeimmistä elementeistä, joilla varmistamme kestävän kehityksen. Siksi vuoden digitaalisin teko on vaikuttava ja vahva myös eettisyyden, ympäristön, jatkuvuuden sekä kestävän kehityksen kannalta.”