Siirry sisältöön
FI | EN
Lehdistötiedote 27-06-2019

Atealle kultaa kolmannen kerran peräkkäin – konsernin yhteiskuntavastuu maailman huippua

Kansainvälinen arviointiorganisaatio EcoVadis on myöntänyt Atea-konsernille arvostetun yhteiskuntavastuun kultaluokituksen jo kolmantena vuonna peräkkäin. Atea kuuluu arvioitujen yritysten parhaaseen yhteen prosenttiin.

EcoVadis on kansainvälisten toimitusketjujen yhteiskuntavastuullisuuden arviointiorganisaatio, jonka palveluita käyttää yli 55 000 yritystä 110 maassa. Toiminnan vastuullisuuden arvioinnissa ja seurannassa EcoVadis huomioi muun muassa organisaation työelämän käytännöt, ihmisoikeuksien noudattamisen, ympäristöasiat, liiketoimintakäytäntöjen eettisyyden ja hankintojen vastuullisuuden.

”Olemme ylpeitä EcoVadikselta saamastamme tunnustuksesta ja siitä, että ylsimme jälleen kerran parhaaseen yhteen prosenttiin kaikista arvioiduista organisaatioista. Kestävä kehitys on tärkeää niin asiakkaillemme, työntekijöillemme, sijoittajille kuin muillekin sidosryhmillemme. Tämä saavutus vahvistaa, että olemme oikealla tiellä”, Atea-konsernin Director of Corporate Responsibility Andreas Antonsen sanoo.

Suomessa Atea tarjoaa asiakkailleen muun muassa GoITLoop-kiertotalousmallia, jolla organisaation on helppo vähentää hiilidioksidipäästöjä ja säästää rahaa.

”Maassamme myydään vuosittain miljoonia älypuhelimia ja tietokoneita, joista aivan liian suuri osuus jää lojumaan laatikoiden pohjille tai päätyy sekajätteeksi. Me haluamme tehdä it-laitteiden vastuullisesta kierrättämisestä yhtä itsestään selvää kuin tyhjien pullojen palauttamisesta. Haluamme auttaa suomalaisia organisaatioita tekemään vastuullisia ICT-hankintoja – ja juuri sitä asiakkaamme meiltä nyt odottavatkin”, Atea Finlandin Head of Sustainability Vesa Siitari toteaa.

 

Atean yhteiskuntavastuusitoumukset

  • EcoVadis Gold -luokitus
  • ISO 14001-ympäristöjärjestelmäsertifikaatti
  • Climate Leadership Coalitionin jäsen vuodesta 2019
  • Responsible Business Alliancen jäsen vuodesta 2016
  • YK:n Global Compact -ohjelman jäsen vuodesta 2010
  • Achilles Power & Tech Community -sertifikaatti
  • Atea GoITloop, tietotekniikkalaitteiden tietoturvallinen ja ympäristöystävällinen kierrätyskonsepti

 

Lisätietoja:
Vesa Siitari, Head of Sustainability, Atea Finland Oy, puh. 050 5061180

Lisätietoja englanniksi:
Robert Giori, CFO, Atea ASA, puh. +47 934 09 188
Andreas Antonsen, Director of Corporate Responsibility, Atea ASA, puh. +46 722 44 87 84