Siirry sisältöön
FI | EN
Lehdistötiedote 19-10-2017

Atealta vahva tulos vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä

Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja Atea-konserni kasvatti vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä sekä liikevaihtoaan että operatiivista tulostaan. Suomessa positiivinen kasvu jatkui edelleen kaikilla liiketoiminta-alueilla.

Atea-konsernin liikevaihto kasvoi vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä 709,9 miljoonaan euroon, kasvua verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon kertyi 3,9 prosenttia. Operatiivinen tulos (EBITDA) oli 28,8 miljoonaa euroa. Vuoden 2016 vastaavaan jaksoon verrattuna kasvua kertyi 14,8 prosenttia.

”Atea jatkoi kasvuaan vuoden kolmannella neljänneksellä ja erityisesti Norjan, Ruotsin ja Suomen panos kasvulukuihin oli merkittävä”, kertoo Atean konsernijohtaja Steinar Sønsteby.

Sønsteby uskoo IT-infrastruktuurimarkkinan kasvuun. Syynä tähän ovat investoinnit uusiin tietotekniikkaratkaisuihin, joita organisaatiot tekevät tuottavuutensa parantamiseksi. Uudet teknologiat vaativat erityisosaamista IT-infraan ja integrointiin, joissa Atea on parhaimmillaan.

Suomessa kasvu vahvistui edelleen

Atea Finland Oy:n liikevaihto vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä oli 44,2 miljoonaa euroa, tämä on 16,9 prosenttia enemmän kuin edellisvuoden vastaavalla jaksolla. Operatiivinen tulos (EBITDA) oli 0,6 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2016 vastaavalla jaksolla oli -0,1 miljoonaa euroa tappiollinen.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että liikevaihtomme ja kannattavuutemme on jatkuvasti kasvussa kaikilla liiketoiminta-alueillamme. Palveluliiketoiminnassa useat käyttöönottoprojektit vahvistivat erityisesti asiantuntija- ja projektipalvelujen kysyntää. Palvelukehityksen ohella panostuksemme julkiseen sektoriin sekä turvasektorin kehitykseen näkyy meille vahvempana kasvuna, mutta piristynyt markkinatilanne vauhdittaa kysyntää nyt myös yksityissektorilla”, Atea Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Sihvonen kertoo.

Osavuosikatsaus ja esitys englanniksi 

Pörssitiedote englanniksi 

Lisätietoja, Suomi:
Juha Sihvonen, toimitusjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 0400 735 134
Sarita Laras, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Atea Finland Oy, puh. 040 503 7040

Lisätietoja, konserni:
Steinar Sønsteby, CEO Atea ASA, mobile +47 930 55 655
Robert Giori, CFO Atea ASA, mobile +47 934 09 188

Atea
Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava it-infrastruktuuritoimittaja, jonka palveluksessa on 6800 työntekijää 89 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa. Asiantuntijamme neuvovat asiakkaitamme it-ympäristönsä kehittämisessä ja teemme yhteistyötä johtavien it-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa. Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli noin 3,4 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä. Suomessa atealaisia on noin 350. www.atea.fi www.atea.com