Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 10-05-2017

Atealle yritysvastuullisuudesta korkein luokitus

Pohjoismaiden ja Baltian johtava tietotekniikkatoimittaja Atea on saavuttanut kultaisen tason EcoVadiksen arvioinnissa yritysvastuullisesta toiminnastaan. EcoVadis on korkealle arvostettu kestävän kehityksen toimintatapojen auditoija, joka arvioi yrityksiä yhtenäisen kansainvälisen kriteeristön perusteella. Kultatasolle on tähän mennessä yltänyt vain 5 % arvioinnin kohteena olevasta 30 000 yrityksestä.

EcoVadis arvioi ja monitoroi toimittajayritysten yritysvastuullisuutta 150 toimialakategoriassa yhteensä 110 maassa.  Tarkasteltavana on muun muassa työntekijöiden kohtelu ja oikeudet, ihmisoikeuksien noudattaminen, ympäristövastuullisuus, eettiset periaatteet ja toimintatavat sekä kestävän kehityksen mukaisen toiminnan edistäminen yrityksen hankinnoissa.

”Ecovadiksen kultatason saavuttaminen on Atealle suuri kunnia sekä konkreettinen osoitus siitä, että toimintamme sekä Atean että yhteiskunnan kehittämiseksi vastuullisempaan suuntaan on ollut tuloksekasta. Olemme Ateassa sitoutuneet huomioimaan kestävän kehityksen periaatteet kaikessa, mitä teemme, koska haluamme, että Atea pysyy vastuullisimpien tietotekniikkayritysten etujoukossa”, Atean kehityspäällikkö Seppo Jalkanen toteaa.

Atea on konsernina saanut useita tunnustuksia vastuullisesta toimintatavastaan viime vuosien aikana. Vuonna 2016 Atealle myönnettiin Green Role Model -palkinto työstään ympäristön hyväksi ja edellisenä vuonna 2015 Atea palkittiin Excellent Sustainable Supplier -huomionosoituksella. 2016 Ateasta tuli alan johtava toimija lasten oikeuksien puolustajana. Kunniamaininnan myönsivät Global Child Forum ja the Boston Consulting Group.

Osana ydinliiketoimintaansa ja ISO 14001 -ympäristösertifikaattiaan Atea on kehittänyt edistyksellisen, kestävää kehitystä edistävän goITloop-kierrätysohjelman ja palvelut. Niiden avulla tietotekniikkalaitteet saadaan uusiokäyttöön ja käytöstä poistettujen laitteiden kaikki raaka-aineet hyödynnetään niin hyvin kuin voidaan.

 

Lisätietoja:
Seppo Jalkanen, kehityspäällikkö, Atea Finland Oy, puh.  040 543 2554
Andreas Rydell, Group Sustainability Officer, puh. +46 772 44 87 84
Sarita Laras, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, puh. 040 503 7040