Siirry sisältöön
Lehdistötiedote 15-06-2017

Atea kokoaa yritykset keskustelemaan tietotekniikan yhteiskuntavastuusta

Uusi Atean johtama pohjoismainen yhteistyöelin antaa suosituksia tietotekniikka-alan yhteiskuntavastuun kehittämiseen.

Atea perustaa Atea Sustainability Focus -asiantuntijaryhmän, johon se on kutsunut edustajia pohjoismaisista yhteiskuntavastuun edelläkävijäyrityksistä ja -organisaatioista. Suomesta asiantuntijaryhmään kuuluu UPM. Ryhmän tavoitteena on antaa suosituksia ja ehdotuksia tietotekniikkayritysten yhteiskuntavastuun kehittämisestä Pohjoismaissa.

Atea Sustainability Focus (ASF) -ryhmä koostaa vuosittain raportin, joka luovutetaan aina Electronic Industry Citizenship Coalitionille (EICC) ja muille tietotekniikka-alan yhteistyöelimille. EICC on maailmanlaajuinen elektroniikkateollisuuden yhteenliittymä, joka edistää alan hankintaketjujen vastuullisuutta ja työoloja. EICC:llä on yli 110 elektroniikka-alalla toimivaa jäsentä, jotka työllistävät noin 6 miljoonaa henkilöä maailmanlaajuisesti. Atea liittyi EICC:n jäseneksi vuonna 2016.

Asiantuntijaryhmän raportissa annetaan suosituksia ja ehdotuksia yhteiskuntavastuullisista toimenpiteistä, joita tietotekniikka-alan toimijoilta voidaan kohtuudella odottaa. Ensimmäinen Atea Sustainability Focus -raportti annetaan EICC:lle tammikuussa 2018.

Ensimmäinen kansainvälinen Atea Sustainability Focus -konferenssi järjestetään 6.–7. heinäkuuta Ruotsin Almedalenissa. Puhujina on asiantuntijoita muun muassa Teslalta, Dell EMC:ltä, H&M:ltä, TCO Developmentilta, HPE:lta sekä EICC:ltä. Konferenssin tarkoituksena on vaihtaa kokemuksia, pohtia haasteita ja tavata johtavien teollisuusyritysten yhteiskuntavastaavia ympäri maailmaa. Konferenssin työpajoissa tuotetaan myös materiaalia ASF-raporttia varten.

”Tavoitteenamme on ulottaa kestävän kehityksen kysymykset koko tietotekniikan toimitusketjuun. Pohjois-Euroopan suurimpana IT-infrastruktuuritoimittajana Atealla on sekä resursseja että laajat kontaktit alan toimijoihin. Meillä on siten hyvät mahdollisuudet olla aloitteellinen ja edelläkävijä yhteiskuntavastuussa ja kestävässä kehityksessä”, sanoo Atean kehityspäällikkö Seppo Jalkanen.

Lisätietoja:

Seppo Jalkanen, kehityspäällikkö, Atea Finland Oy, puh.  040 543 2554

Sarita Laras, HR- ja viestintäjohtaja, puh. 040 503 7040