Siirry sisältöön
Takaisin It-konsultointipalvelut

Konesali- ja pilvikonsultointi

Nykyaikainen it-arkkitehtuuri perustuu usein hybridiratkaisuun, jossa hyödynnetään niin julkisia pilvipalveluita kuin yksityisiä datakeskuksia. Hybridialustalla voidaan kattaa kokonaisuus, joka sisältää yksittäiset työntekijän käyttämät sovellukset ja koko yhtiön laajuiset digitaaliset rakenteet. Konesali- ja pilvipalvelukonsultoinnin avulla tarjotaan ratkaisuja pilvipalveluista konesaleihin ja tuetaan organisaatioita it-kokonaisuuden suunnittelussa.
Atea konsultointi - Mikko Tuomi

”Datacenter workshop on keskeinen työkalumme, jonka avulla kartoitamme organisaation tilanteen. Liiketoiminta muuttuu nopeasti, ja it-infran on myötäiltävä ketterästi sen liikkeitä. Tiedon määrä lisääntyy räjähdysmäisesti, joten it-kapasiteetin rajat voivat tulla yhtäkkiä vastaan”,  kertoo konesali- ja pilvikonsultointia luotsaava Mikko Tuomi.

Ota yhteyttä Mikkoon

Kokonaisratkaisun on turvattava liiketoiminnan jatkuvuus kaikissa olosuhteissa. Konsultointipalvelumme auttaa varmistamaan sen, että konesali ei ole vanhentunut tai vanhene huomaamatta. Ratkaisuissa joudutaan aina puntaroimaan toisaalta käytettävyyttä ja toisaalta tietoturvaa. Oikeiden henkilöiden pitää päästä käsiksi tarvittaviin tietoihin missä ja milloin vain, kun taas tiedon on pysyttävä turvassa ulkopuolisilta. Tämä asettaa omat haasteensa IT-ratkaisuille.

”IT-investoinneissa joudutaan aina miettimään myös taloudellista puolta. Kannattaako maksaa omasta konesalista, vai mieluummin palveluntarjoajan luomasta lisäkapasiteetista? Joskus lainsäädäntö voi velvoittaa ylläpitämään omaa konesalia herkimmän tiedon varastointiin. Entä miten julkiset pilvipalvelut integroidaan mukaan näihin ratkaisuihin. Annamme tästä kaikesta asiakkaalle selkeän toimintaehdotuksen”, Mikko Tuomi kuvailee haasteita.

Tulevaisuuden hybridialusta yhdistää it-infran joustavat reagointimahdollisuudet keskitettyyn hallintaan ja tarkoin harkittuihin kustannuksiin.  

Mikko Tuomi

Mikko toimii konesali- ja virtualisointiratkaisuihin keskittyneen konsultointitiimin esimiehenä ja hänellä on pitkä kokemus Atealla konsultointi- ja esimiestehtävissä. Esimies ja asiakastyön lisäksi myös kumppaniyhteistyö strategisten kumppaneiden kanssa on tärkeässä roolissa, kun asiakkaita luotsataan kohti fiksuja ratkaisuita.

Päivi Järvelin

Päivi Järvelin toimii Atean konesali- ja pilvipalveluratkaisujen konsultointitiimissä teknisenä konsulttina.

Jussi Leskinen

Jussi Leskinen toimii teknisenä konsulttina Atean konesali- ja pilvipalveluratkaisukonsultointitiimissä, osaamisalueena erityisesti datacenter ja virtualisointi. Jussilla on seuraavat sertifioinnit: Citrix CCE-V ja Igel AIP Certified.

Toni Siljander

Toni Siljander toimii Atean konesali- ja pilvipalvelut konsultointitiimissä Technical Consultant -tehtävissä, erityisosaamisalueena data center ja virtualisointi. Tonilla on seuraavat sertifioinnit: Microsoft Certified Solutions Associate, Microsoft Certified Professional ja VMware Certified Professional
Takaisin It-konsultointipalvelut