Siirry sisältöön
Nykyaikainen it-arkkitehtuuri perustuu usein hybridiratkaisuun, jossa hyödynnetään niin julkisia pilvipalveluita kuin yksityisiä datakeskuksia. Hybridialustalla voidaan kattaa kokonaisuus, joka sisältää yksittäiset työntekijän käyttämät sovellukset ja koko yhtiön laajuiset digitaaliset rakenteet. Konesali- ja pilvipalvelukonsultoinnin avulla tarjotaan ratkaisuja pilvipalveluista konesaleihin ja tuetaan organisaatioita it-kokonaisuuden suunnittelussa.

Kokonaisratkaisun on turvattava liiketoiminnan jatkuvuus kaikissa olosuhteissa. Konsultointipalvelumme auttaa varmistamaan sen, että konesali ei ole vanhentunut tai vanhene huomaamatta. Ratkaisuissa joudutaan aina puntaroimaan toisaalta käytettävyyttä ja toisaalta tietoturvaa. Oikeiden henkilöiden pitää päästä käsiksi tarvittaviin tietoihin missä ja milloin vain, kun taas tiedon on pysyttävä turvassa ulkopuolisilta. Tämä asettaa omat haasteensa IT-ratkaisuille.

”IT-investoinneissa joudutaan aina miettimään myös taloudellista puolta. Kannattaako maksaa omasta konesalista, vai mieluummin palveluntarjoajan luomasta lisäkapasiteetista? Joskus lainsäädäntö voi velvoittaa ylläpitämään omaa konesalia herkimmän tiedon varastointiin. Entä miten julkiset pilvipalvelut integroidaan mukaan näihin ratkaisuihin. Annamme tästä kaikesta asiakkaalle selkeän toimintaehdotuksen”, Mikko Tuomi kuvailee haasteita.

Tulevaisuuden hybridialusta yhdistää it-infran joustavat reagointimahdollisuudet keskitettyyn hallintaan ja tarkoin harkittuihin kustannuksiin.  

Tutustu konsultteihin

Päivi Järvelin
Technical Consultant

Päivi Järvelin toimii Atean konesali- ja pilvipalveluratkaisujen konsultointitiimissä teknisenä konsulttina.

Toni Siljander
Technical Consultant

Toni Siljander toimii Atean konesali- ja pilvipalvelut konsultointitiimissä Technical Consultant -tehtävissä, erityisosaamisalueena data center ja virtualisointi. Tonilla on seuraavat sertifioinnit: Microsoft Certified Solutions Associate, Microsoft Certified Professional ja VMware Certified Professional