Siirry suoraan pääsisältöön Siirry suoraan hakuun
Language
Uusi asiakas

Kuva: Parkanon kaupunki

Moderni teknologia innostaa oppimaan Parkanon Kaarna-koulukampuksella

Moderni teknologia siivittää oppimista Parkanon uudella Kaarna-koulukampuksella. Nykyaikaiset tilat otettiin käyttöön elokuussa 2019. Kaarna edustaa uusinta koulusuunnittelun mallia, jossa tilatehokkuus on yhdistetty uusimpaan tekniikkaan: tilojen muunneltavuus ja digitaalisuus mahdollistavat opettamisen ja oppimisen uudenlaisella ja elämyksellisellä tavalla.

Parkano hankki laitteet Tiera verkkokaupan kautta. Atea oli hankkeessa mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa niin verkkoratkaisuja kuin monimutkaisia AV-järjestelmiä uuteen auditorioon, liikuntasaliin ja monikamerastudioon. Atea toimitti Kaarnaan muun muassa satoja tietokoneita, tabletteja ja matkapuhelimia.

Parkanon tietohallintojohtaja Timo Lehtinen sanoo, että yli 15 miljoonan euron investointi Kaarnan koulu-ja kulttuurikampukseen oli iso ja rohkeakin satsaus reilun 6000 asukkaan kunnassa.

”Atea on ollut hyvä kumppani ja yhteistyömme on sujunut hyvin. Tiloja on käytetty nyt puolisen vuotta, ja kaikki on mennyt aika pitkälti niin kuin ajattelimme. On esimerkiksi tärkeää, että verkko toimii moitteettomasti, kun sinne kirjautuu aamuisin 750 oppilasta ja lähes sata opettajaa ja muuta henkilökunnan edustajaa.”

Lehtisen mukaan palkitsevinta on ollut, kuinka nopeasti ja luontevasti opettajat ja oppilaat ottivat Kaarnan digitaalisen ympäristön omakseen.

”Palaute on ollut positiivista, ja tilat ovat aktiivisessa käytössä myös illalla. Kaarnassa harrastetaan niin eSportia, salibandya kuin pidetään erilaisia musiikkiesityksiä ja luentojakin”.