2016-12-07

Vapaus valita omat työvälineet siivittää työntekoa

Aloitin Atealla reilu viikko sitten intoa puhkuen. Yksi ensimmäisistä tehtävistäni perehdytyksen ohella oli valita työvälineeni. Atealla noudatetaan CYOD-filosofiaa (Chooce Your Own Device), mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että työntekijä saa valita, ottaako hän käyttöön talon standardilaitteet vai valitseeko mieleisensä työvälineet Free Choice -listalta.

Minulle on tärkeätä saada valita työvälineeni vapaasti, sillä tiedän minkälainen laite- ja softakokonaisuus siivittää minut parhaimpaan flow-tilaan ja tehostaa työtäni. Kuultuani Atean Free Choice -mallista yllätyin sen joustavuudesta: voinko oikeasti valita haluamani läppärin ja muut laitteet? Vastaus on kyllä!

Vaikka ihan jokaista maailmalla rakennettua laitetta Free Choice -listasta ei löydykään, on valittavana erittäin kattava kokonaisuus helposti Atean eSHOPin kautta. Lyhyen selailun jälkeen tilasin siis itselleni Lenovo X1 Yoga -läppärin ja iPhone 7 -puhelimen. Läppäri toimitettiin esiasennettuna tietoturva- ja muine ohjelmistoineen. Osana Atean rytmityökonseptia uuden koneeni käynnistyttyä voisin käyttää sitä missä vain tietoturvallisesti (toinen Atean konsepti josta janoan lisätietoa).

Antin uusi Lenovo X1 Yoga

Työmotivaatio ei kasva hiekkalaatikossa

Atean eSHOP-verkkokaupassa surffatessani mietin, miksei tätä mallia ole joka ikisessä suomalaisessa yrityksessä. Miksi pakotamme työntekijän käyttämään laitteita, jotka on hankittu taloon pahimmassa tapauksessa vuosia sitten, mutta niitä jaetaan uusille työntekijöille koska oma varasto täytyy kuluttaa loppuun?

Uskon, että nykyajan työntekijöillä ja etenkin nuoren sukupolven edustajilla on tarve työskennellä itse valitsemillaan laitteilla ja saada vapautta käyttää työvälineitään (tietokone, kännykkä, tabletti ja lisälaitteet) itseoptimoidussa ympäristössään. Modernia ja diginatiivia ihmistä ei voi istuttaa pieneen hiekkalaatikkoon, jos leikkikenttänä on koko maailma.

Tietysti kokonaisuutta täytyy hallita yrityksen päässä, mutta se onkin koko Free Choice -mallin keskiössä: keskitetty tietoturva ja laitehallinta pilvipalveluiden kautta ei tarkoita yksilön rajoittamista vaan vapautta, joka kääntyy suoraan työmotivaation kasvuksi. Ikään kuin se kotipihan turvallinen hiekkalaatikko olisi kasvanut koko maailman kokoiseksi.

Jos kiinnostuit Free Choice -mallista, voit lukea lisää täältä tai ota yhteyttä asiantuntijoihimme.