2017-02-17

Luulitko, että osaat käyttää Skypeä?

Tiedätkö sen tunteen, kun tajuat ettet ole osannut käyttää jotain ohjelmaa oikein tai opit toiminnon, jonka puutetta olet ihmetellyt aikaisemmin? Se tunne, kun tajuat ettet taaskaan lukenut ohjeita (ja niissä olevia vinkkejä) vaan aloitit tietokoneohjelman käytön intuitiolla.

Koin tämän tunteen viimeksi muutama viikko sitten, kun osallistuin Microsoft Surface Hub -koulutukseen Atealla (jos Surface Hub ei ole tuttu, niin tutustu siihen tästä). Itse tuotteen näin käytössä ensi kertaa ja se kyllä vakuutti, mutta suurimman muistijäljen jätti kouluttajan näyttämät typeränhelpot vinkit Skype for Business -työkalun käytön tehostamiseksi.

Kaikki hyöty irti Skype for Business -työkalusta

Monelle Skype for Business on chat-työkalu, jolla voi heitellä pikaviestejä kollegoille ja osallistua tele- tai videokonffaan. No, näinhän se onkin, mutta näistä ominaisuuksista voi saada paljon enemmän irti. Koulutuksessa opin muun muassa seuraavat asiat, jotka aion ottaa omaan työkäyttööni:

  • Jos sinulla on chat/puhelu käynnissä, voit lisätä siihen helposti muita osallistujia drag&drop-menetelmällä. Vedät vain Skype-listastasi halutun henkilön avoimen chatin päälle ja henkilö on automaattisesti osallisena keskustelua.
  • Jos haluat kesken Skype-puhelun vaihtaa esim. tietokoneesta kännykkään saumattomasti jatkaaksesi puhelua autossa tai kävellessä, onnistuu se klikkaamalla oikean alareunan ”Call Controls”-kuvaketta ja valitsemalla ”Transfer” sekä siirrä käynnissä oleva Skype-puhelu kännykkääsi.
  • Jos haluat jakaa Skype-puhelun muistiinpanot helposti, voit tallettaa ne jo kalenterikutsuun OneNotena, jolloin ne kulkevat kutsun mukana ja osallistujat voivat palata niihin jälkikäteen helposti.

Osalle nämä vinkit ovat varmasti peruskauraa, mutta uskon, että moni meistä hyödyntää vain pientä osaa Microsoft-tuotteidensa ominaisuuksista. Jos Skype for Business -käyttösi kaipaa lisävinkkejä, kannattaa ladata Microsoftin koostamat 100 vinkkiä Skype-käytön tehostamiseksi.

Ja jos haluat ottaa kokonaan uusia Microsoft-tuotteita ja -teknologioita haltuun tai tehostaa olemassa olevaa osaamista, kehotan ottamaan yhteyttä Atean asiantuntijoihin. Nyt noin pari kuukautta Atealla olleena jaksan edelleen hämmästellä sitä valtavaa tietomäärää ja asiantuntijuutta, joka esim. Microsoft-konsulteillamme on.

Jos siis kiinnostuit parantamaan yrityksesi it-työkalujen osaamista, ota rohkeasti yhteyttä!