2016-10-24

Pääsetkö maaliin 25.5.2018 mennessä?

EU:n tietosuoja-asetus tulee voimaan 25.5.2018. Tällä hetkellä kenelläkään ei ole täysin selkeää kuvaa asetuksen todellisista vaikutuksista tai soveltamisesta omaan liiketoimintaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisit jäädä vain odottamaan ja katsomaan, mitä tuleman pitää.

Asetus astuu joka tapauksessa voimaan, olit valmis tai et. Taloudelliset sanktiot ja menetetty maine uhkaavat niitä, jotka ovat työntäneet päänsä pensaaseen.

Mitä sitten voit tehdä? Tämä on vähän kuin suunnistusta: päästäksesi perille, sinun täytyy tietää, missä olet nyt. Ihan ensimmäiseksi kannattaa selvittää tietosuojan nykytila omassa organisaatiossa. Mitkä ovat toiminnan haavoittuvimmat paikat? Onko kartallasi valkoisia laikkuja eli asioita, joista et edes tiedä? Monelle organisaatiolle tietosuojapolitiikka tuo aivan uudenlaisia vaatimuksia, vaikka tietoturvasta olisikin huolehdittu tunnollisesti.

Tietosuojapolitiikkaa voi hyvin lähteä suunnittelemaan jo sen tiedon perusteella, mitä nyt tiedämme tietosuoja-asetuksen vaatimuksista. Ja kun tiedät missä olet, pystyt suunnittelemaan, miten edetä kohti maalia annetussa aikataulussa.

Me autamme sinua pääsemään ajoissa maaliin, koska olemme harjoitelleet tässä maastossa jo hyvän aikaa. Osaamme kertoa, mihin kannattaa panostaa, keitä pitää saada mukaan ja autamme pahimpien paikkojen yli. Tekemämme tietosuojan kokonaisarvioinnin perusteella osaamme kertoa, mitkä ovat organisaatiosi tärkeimmät tietosuojan kehittämisen painopisteet, ehdotamme keskeiset toimenpiteet ja kerromme, minkälainen organisaatiosi tietosuojapolitiikan tulisi olla.