29-09-2020

Atea Cloudista kaikki eväät organisaation digimatkalle

2020-luvun digitalisoituvan maailman tuomat haasteet ja nopeasti muuttuvat tarpeet ovat yhteisiä kaikille toimialoille ict-strategiasta ja nykyisistä pilvivalmiuksista riippumatta. Liiketoiminnan jatkuvuuden turvaaminen ja hybridiympäristöjen hyvä hallittavuus sekä integroitavuus korostuvat erityisesti.

Tommi Heiniö
Director, Business Development
Keskellä virtuaalinen maapallo, jonka ympärillä kädet ja maapallolla data kulkee

Vaikka haasteet pohjautuvat samoihin juurisyihin, liiketoimintaa parhaiten tukevat ict-ratkaisut ovat aina yksilöllisiä. Meidän kantavana ajatuksenamme onkin ymmärtää asiakkaidemme liiketoimintaa syvällisesti, jotta voimme auttaa liiketoimintapäättäjiä ymmärtämään, miten moderni informaatioteknologia pystyy viemään organisaatiota eteenpäin sen digitaalisella matkalla. 

On selvää, että liiketoiminnan vaatimusten tulee ohjata organisaation it-ammattilaisten toimintaa. Moderni it-infrastruktuuri sekä siihen liittyvät palvelut ja osaaminen ovat elinehtoja, jotta keskittyminen parempaa lisäarvoa tuottavaan kehitystyöhön olisi mahdollista. Ohjelmisto-ohjaus, oivaltavat verkot, automaatio ja tekoäly mahdollistavat liiketoiminnan tarvitsemien palveluiden toteuttamisen viikkojen tai kuukausien sijaan jopa päivissä. Modernit ratkaisut säästävät rahaa, aikaa ja vaivaa, mikä voi olla ratkaiseva kilpailuetu.

Julkipilvi hyötykäyttöön    

Pilvipalveluiden käytöstä ja pilven tarjoamista mahdollisuuksista olemme nähneet vasta pintaraapaisun, mutta olen tutkimusyhtiöiden lailla vakuuttunut siitä, että kasvu tulee lähivuosina olemaan väkevää.

Organisaatioissa halutaan keskittyä yhä määrätietoisemmin oman liiketoiminnan kehittämiseen, ja siksi moni haluaa hankkia koko it-infrastruktuurinsa palveluna kotimaassa sijaitsevasta konesalista.  Samaan aikaan halutaan kuitenkin hyödyntää myös julkipilven tarjoamia mahdollisuuksia ja joissakin organisaatioissa tarvitaan tuotantolaitosten välittömässä läheisyydessä sijaitsevia konesaliresursseja. Olennaista on, että yhteydet hoituvat liiketoimintaa palvelevalla tavalla eri ympäristöjen ja eri pilvien välillä.

Pilvipalveluiden käytön lisääntyessä organisaatioissa haetaankin ahkerasti optimaalisia ympäristöjä eri sovellusten ja työkuormien ajamiseen, mutta ei aina tiedetä, miten julkipilvipalveluita olisi fiksuinta käyttää. Tarkoituksenmukaiset ratkaisut ovat aina yksilöllisiä, ja oikeiden valintojen tekemiseen tarvitaan osaamista, jotta hybridiympäristöt saadaan toimimaan yhteen. Hyödyt realisoituvat, kun hybridiympäristö on hallinnassa ja kun esimerkiksi Microsoft Azuren, AWS:n (Amazon Web Services) tai IBM Cloudin saa yhdistettyä turvallisesti paikalliseen konesaliin.

Datan arvo ymmärretään organisaatioissa päivä päivältä paremmin, ja sitä halutaan hyödyntää yhä monipuolisemmin. Sensoreista ja datapisteistä kertyvä data kannattaa kerätä talteen julkipilvessä olevalle digialustalle, joka voidaan integroida organisaation omaan tai palveluntarjoajan datacenteriin. Datamäärien kasvaessa fiksuja vaihtoehtoja tarvitaan myös erilaisiin tallennustarpeisiin ja käyttötilanteisiin.   

Rohkaisua ja opastusta hybridipilveen

Moni kaipaa rohkaisua pilvipalveluiden käyttöön sekä näkemystä pilvistrategiansa tekemiseen. Pilvisiirtymän riskit pysyvät hallinnassa, kun organisaatio siirtyy pilveen suunnitelmallisesti turvallista polkua pitkin. Tiekartta vie yhtenäiseen politiikkaohjaukseen perustuvaan, hybridipilvipalveluiden joustavan käytön mahdollistavaan maailmaan.

Digitalisaation edistämisen kannalta on välttämätöntä, että organisaatioiden tietohallinnon ja liiketoimintapäättäjien välinen vuoropuhelu toimii. Sekin on tärkeää, että sekä liiketoimintayksiköissä että tietohallinnossa on oikeat odotukset julkipilven hyödyistä. Korostaisin myös kokonaisarkkitehtuurin kehittämisen, vastuiden ja selkeän työnjaon tärkeyttä. Hallintamallilla määritellään, kuka hankkii pilvestä ja mitä sekä miten toimitaan ongelma- ja muutostilanteissa.

Hybridipilvipalvelua suomeksi 24/7

Hybridipilvipalvelun saa Atea Cloudista myös jatkuvana palveluna, kattaen valvonnan ja hallinnan sekä 24/7 suomen kielellä operoivan palvelukeskuksen palvelut. Pilvipalveluiden ostaminen sujuu helpommin eivätkä kustannukset pääse yllättämään. Ammattitaitoa ja monipuolisia ict-palveluita arvostetaan yrityksissä yhä enemmän. 

Haluatko kuulla miten täysin uudistettu hybridipilvioptimoitu Atea Cloud ja siihen integroitu Atea digitaalinen alusta sekä Atea Cloud Track tukisivat organisaatiosi digitaalista matkaa vuosiksi eteenpäin? Tervetuloa tutustumaan jatkuvasti kehittyvään palveluumme.