2016-03-08

Pidä palaverisi kasvokkain missä ikinä oletkin

Jouni Koivusaari Solution Manager

Jokainen vähänkään asiaan vihkiytynyt kykenee luettelemaan vaikka keskellä yötä herätettynä visuaalisen kommunikaation – eli kansankielellä videoneuvottelujen – kiistämättömät hyödyt: matkustuksen väheneminen, kommunikaation paraneminen ja sitä kautta tuottavuuden lisääntyminen. Elävässä elämässä on kuitenkin parhaimmissakin visuaalisen kommunikaation ratkaisuissa ollut alusta saakka yksi suuri haaste eli yhteensopivuus. Niin kauan kuin olen ollut alalla, olen kuunnellut asiakkailta ärtyneitä kommentteja siitä, miksi Lyncillä tai muulla vastaavalla ei voi soittaa tähän videoneuvottelulaitteeseen ja päinvastoin. Erilaisia virityksiä on vuosien varrella tehty ja valmistajat ovat luvanneet toiveiden täyttymistä aina seuraavan päivityksen myötä. Onneksi emme pidättäneet hengitystä sen saapumista odotellessa.

Yhteensopivuudessa on kyse eri protokollien eli yksinkertaisemmin laitteiden puhumien kielien kääntämisestä ymmärtämään toinen toisiaan. Tällä tavoin perinteiset videoneuvottelulaitteet ja esimerkiksi Microsoftin Skype for Business -ohjelmistot saadaan juttelemaan täydellisesti keskenään. Tämä on SE juttu, mitä olemme odottaneet kulununeen vuosikymmen ajan.

Atean MeetNow-ratkaisu saa eri protokollat ymmärtämään toisiaan. Sen avulla asiakkaamme sekä luonnollisesti me itse pystymme unohtamaan yhteensopimattomuuden murheet ja keskittymään itse asiaan eli ihmisten väliseen viestintään. Palvelu mahdollistaa videoneuvotteluun osallistumisen millä tahansa verkossa olevalla laitteella, mistä tahansa. Käyttäjän ei edes tarvitse investoida kymmeniä tuhansia euroja palvelimiin saadakseen ratkaisun käyttöönsä, koska palvelu toteutetaan Atean konesalista pilvipalveluna kuukausiveloituksella. Palvelun ulkoasu voidaan jopa personoida yrityksen näköiseksi.

Jätä siiloutuneet viestintäratkaisut historiaan. Tutustu ja kokeile veloituksetta, miltä tuntuu helppo videoneuvottelu.

Oma henkilökohtainen MeetNow-virtuaalihuoneeni on aina käytettävissäni. Pitääkseni palaverin minun ei tarvitse miettiä, missä neuvotteluhuoneessa on minkälainen varustus. Pidän palaverini siellä, missä haluan ja valitsen tilanteeseen parhaiten sopivan neuvottelulaitteen, oli se sitten huippuluokan TelePresence-laite tai iPad. Ammatillinen mottoni onkin ”Reach the person – not the device”