2016-11-03

Kuningasvärisuora vai kuollut käsi?

Lisenssiasiat ovat usein täyttä hepreaa. Pitää tietää mitä, miksi ja miten ollaan hankkimassa. Entäs sitten, kun liiketoiminnan tarpeet muuttuvat – ovatko aiemmin fiksut ratkaisut yhtäkkiä täysin kelvottomia? KPMG:n Global CEO Outlook 2016 -tutkimuksen mukaan organisaatioiden muutos tulevien kolmen vuoden aikana on luonteeltaan järisyttävän nopea.  

Ja jos hyvällä onnella lisensoinnista jotain ymmärtääkin, niin pian säännöt muuttuvat ja tieto on vanhentunutta. Arkipäiväisiä kommentteja meille, ketkä työskentelemme lisensoinnin parissa päivittäin.  Me kyllä ymmärrämme ja osaamme!

Toisinaan mekin törmäämme organisaatioihin, joiden lisenssiomaisuus on kuin lattialle viskattu korttipakka: kokonaisuus ei ole kenenkään hallussa. Osa korteista on haalistuneita ja kulmista kuluneita – hyvin usein pakasta puuttuukin aika monta korttia. Pahimmillaan käsissä on kasa ajan myötä eri pakoista haalittuja kortteja eikä kukaan ole tarkistanut, löytyykö samaa korttia jo ennestään. Sellaista korttipakkaa ei oikein kukaan uskalla käydä läpi, koska sieltä voi löytyä ihan mitä vaan.

Mitäpä jos kuitenkin pysähdyttäisiin hetkeksi ja tarkistettaisiin, millä korteilla peliä kannattaa jatkaa. Me autamme tarkistamaan, että kortit ovat oikeassa järjestyksessä eikä tuplia tai puutteita jää turhaan peliin. Kun yhdessä sovitaan pelisäännöt ja tavoitteet, yhteistyöllä saavutetaan toimiva ja tavoitteellinen pelistrategia.

Mikäli haluat tietää lisää, ota yhteyttä niin kerromme, miten Atea Softa Complete voi auttaa teidänkin organisaatiotanne saamaan korttipakan haltuun.