2016-10-14

Kollaboraatio, tavoitteellinen joukkuepeli

Jouni Koivusaari Solution Manager

Tuottava työ on muuttunut yksilölajista joukkuepeliksi, mutta enää ei pelata samassa kaukalossa vaan oma dream teamisi on sirpaloitunut useaan eri paikkaan eikä niissäkään olla kuin tovi kerrallaan.

Kun lamppu syttyy yksilön päässä, idea on saatava dream teamin pureskeltavaksi nopeammin/paremmin/useammin, vaikka kollegoita tavataan yhä harvemmin saman pöydän ääressä. Mutta miten?

Kaikki menestyjät tarvitsevat joukkuepelin tueksi kollaboraatiotyökalut, jotka nitovat huippuyksilöiden suoritukset voittajajoukkueeksi. Kollaboraatioon panostavat yritykset ovat tutkitusti nopeampia, ketterämpiä ja innovatiivisempia kuin kilpailijansa ja tämä näkyy suoraan sen legendaarisen viivan alla.

Nyt siirrytäänkin sitten siihen vaikeaan osioon eli millä työkaluilla tuottavuus saavutetaan?
Selvää on, että ultimaalinen ratkaisu on oikeat videoneuvottelut ja kaiken syövät virtuaalihuoneet, mutta mitä tapahtuu, kun pyramidin huipulta kieritään alaspäin ja käyttäjämäärä räjähtää? Siirrytään sinne, missä ideat syntyvät ja niitä työstetään esiteltäviksi pyramidin huipulle.

Laitetaanko S4B, Planner, Yammer, Jabber, Spark, Slack, Webex, GoToWebinar, Messenger… Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Me Atealla olemme teille se neuvonantaja joka auttaa valitsemaan juuri teidän joukkueenne käteen sopivan mailan. Kaikille ei sama maila tunnu sopivalta. Toisille sopii yksinkertainen puumaila, kun toinen haluaa komposiittia ledivaloilla ja joku vaatii koko varustekassia kerralla.

Faktahan on se, että tuottavan työn täytyy olla tehokasta riippumatta tiimin koosta, moninaisuudesta tai fyysisestä sijainnista ja ilman oikeita työkaluja ei varmasti tule onnistumisia.

Sähköposti on muuten tasan viimeinen paikka, jossa tiimityö on tehokasta ja keskustelevaa.

Tiesitkö seuraavia tutkittuja faktoja kollaboraatiosta? 

Tehokas kollaboraatio vaikuttaa

  • prosessien nopeutumiseen (15%)
  • työn laadun parantumiseen (73%)
  • innovatiivisuuteen (60%)
  • henkilöstön tyytyväisyyteen (56%)

Lähde: Deloitte Collaborative Economy

Tavoitteellisen joukkuepelin mesenaattina uskon vakaasti CYOA (Choose Your Own Application) -malliin, jonka muuten nimesin juuri nyt.