2017-03-02

Digitaalisella työpaikalla suoriudut työstäsi paremmin

Informaatio on läsnä kaikkialla. Työpäivät menevät jatkuvassa kommunikoinnissa työkavereiden, asiakkaiden ja toimittajien kanssa. Hetken tauot täyttyvät, kun tarkistamme eri kanavista tulleet viestit ja koetamme keritä vastamaan niihin kaikkiin. Kotiin päästyämme älypuhelin on taas kädessä ja somekanavat vyöryttävät informaatiota joka puolelta. Ennen nukahtamista moni tarkistaa vielä viimeiset viestit.

Äkkiseltään tällainen elämä kuulostaa tyhmältä, mutta informaatiotulva on vasta rantautunut pienillä laineilla. Tsunamihälytys on kuitenkin jo annettu. Jossain vaiheessa se iskee maihin.

Yksilöt voivat rauhoittaa tätä vääjäämätöntä kehitystä laittamalla laitteen pois, sulkemalla viestimiskanavia ja yksinkertaisesti tekemällä tärkeämpiä asioita, kuten keskittymällä perheeseen ja harrastuksiin. Yritykset eivät voi. Ne jäävät muiden jalkoihin, jos ne eivät ole mukana. Lineaarisesta kehitysvauhdista ollaan siirrytty eksponentiaaliseen kehitysvauhtiin.

Digitaalinen työpaikka on kokonaisuus, jossa tietotekniikka auttaa työtekijöitä suoriutumaan ja jaksamaan modernin työn vaatimuksia. Työntekijöiden pysyessä vauhdissa on myös yrityksen liiketoiminnalla mahdollisuudet pärjätä startupien ja ketterämpien kilpailijoidensa edellä.

Tietotekniikan suoma kilpailuetu saavutetaan, jos yrityksessä on aito ja innokas tahto muuttaa kaikki analoginen ajattelu ja tekeminen digitaaliseksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan digitaalinen työpaikka on sellainen, jossa lisäarvoa tuottava yksilö valitsee juuri sen hetkiseen työnkulkuun parhaiten sopivan työvälineen ja hänellä on pääsy projektiryhmän kanssa samoihin, viimeisimpiin versioihin dokumenteista. Projektiin osallistuvat henkilöt eivät edes miellä käyttävänsä tietotekniikkaa vaan suoriutuvat vaivattomasti hankkeesta keskittymällä itse projektissa tarvittaviin asioihin.

Me Ateassa haluamme olla uudistava kumppani asiakkaillemme. Haluamme rakentaa asiakkaan työntekijöille ja liiketoimintaan sopivan digitaalisen työpaikan. Antaa käyttäjille työvälineet, joita he rakastavat. Esimerkiksi jokaisella työtekijällä on henkilökohtainen videoneuvotteluhuone, jota hän käyttää palaveriin parhaiten soveltuvimmalla laitteella. Aikoinaan käyntikorteissa luki jokaisella faksinumero, miksipä nykyään ei lukisi oman videohuoneen osoite? Kasvotusten ja esityksiä näyttämällä kokoukset ovat tehokkaampia kuin vain puhelimen välityksellä käytynä.

Yrityksen sisäisen ja ulkoisen tiedottamisen voi korvata sähköpostien ja painotuotteiden sijaan digitaalisilla esitystavoilla. Seinillä olevat laitteet mukautuvat tarpeen mukaan. Ne tiedottavat, toimivat hätäviestinnässä nopeasti reagoiden tai vaikkapa mainostavat asiakkaille kuluvan päivän tarjouksia. Digitaalisessa maailmassa kaikki on mahdollista – meitä rajoittaa eniten oma mielikuvituksemme.

Parasta tässä kaikessa on, että digitaalinen työpaikka on mahdollista rakentaa heti tänään. Mitään ei tarvitse odottaa teknologiamielessä. Voimme näyttää sinulle helposti, miten digitaaliset ratkaisut toimisivat juuri sinun yrityksessäsi.

Tulevaisuuden vauhdissa pysyvän digitaalisen työpaikan rakentamiseen tarvitaan vain tahtotila ja hyvä, uudistava kumppani rakentamaan sitä systemaattisesti kanssasi.