21-05-2019

Omenat ja ikkunat sulassa sovussa

IT-alalla on kipakan kilpailun ja paremmuuskeskustelun kohteena ollut jo 80-luvulta asti yksi asia – Windows PC vai Mac. Tiedän, että tämä on yliyksinkertaistamista, mutta ymmärrämme kaikki mitä ajan takaa.

Windows PC:n dominoiva markkinaosuus on ollut todellisuutta pitkään ja Mac-laitteet ovat olleet perinteisesti media- ja muiden luovien alojen valinta. Viime vuosina Mac-laitteet ovat kuitenkin nostaneet osuuttaan myös perinteisillä Windows PC:iden kotikentillä. Microsoftin Office-sovellukset ovat nykyään saatavilla myös MacOS:lle eivätkä niiden toiminnallisuudet häpeä alkuperäiselle Office-alustalle tehtyjen sovellusten seurassa.

Apple näytti Windows PC:lle ja Microsoftille, miten laitteet tulee ottaa käyttöön, kun se muutama vuosi sitten toi markkinoille Device Enrollment Programin eli tuttavallisemmin DEP:in. DEP mahdollisti Macin ja iOS-laitteen helpon käyttöönoton loppukäyttäjän tekemänä ilman IT-osaston apua. Tietoturvan ja yksityisyydensuojan merkityksen kasvu yritysten hankintakriteeristössä on omalta osaltaan vaikuttanut siihen, että Macit ovat kasvattaneet osuuttaan yrityslaitteissa.

Mikä Apple- ja varsinkin Mac-laitteissa sitten on niin ihmeellistä? Allekirjoittaneella on melko kattava kokemus Windows-maailmasta, minkä pohjalta tähän on helppo vastata: käyttöönotosta lähtien Macin käyttökokemus on sulava, nopea ja moderni. Ulkoisista tekijöistä eli väreistä, materiaaleista ja esimerkiksi painosta kaikki ovat omaa mieltään, mutta kun mietitään käyttötuntumaa näppäimistön ja varsinkin kosketuslevyn eli touchpad-hiiren osalta, on kokemus yksinkertaisesti huippuhyvä! En ole toistaiseksi missään laitteessa törmännyt niin hyvään eli touchpadiin kuin omassa MacBook Prossani (ja voin vannoa, että olen urani aikana testannut keskimääräistä IT-alan asiantuntijaa huomattavasti useampia touchpadeja).

Jos käytössä on lisäksi iOS- ja WatchOS-laitteita, ne toimivat yhdessä täysin saumattomasti esimerkiksi siten, että voit vastata iPhoneen tulevaan puheluun Macilla, soittaa puhelun Apple Watchilla iPhonea käyttäen jne. Saman valmistajan rauta- ja ohjelmisto-osaamisen yhdistäminen tuotteisiin tuo merkittäviä etuja.

Fakta kuitenkin on, että Microsoftin tuottavuussovellusten markkinaosuus sekä Windows-laitteiden levinneisyys pitävät huolen siitä, että puhtaasti Apple-laitteita käyttäviä taloja on harvassa. Miten tietohallinnon sitten tulisi reagoida käyttäjien vaatimuksiin saada Mac-laitteita?

”Sekaympäristöissä” on tärkeää pystyä tiedostamaan oman organisaation ja ympäristön mahdollisuudet sekä rajoitteet käyttää ja ottaa käyttöön Mac-laitteita. Tässä Atealla on kyky auttaa suomalaisia yrityksiä! Olemme tuotteistaneet Atean konsultointipalveluissa Apple-kyvykkyyssuunnitelman, jossa käymme pala palalta läpi asiakkaan koko IT-infran liiketoiminnan tarpeet huomioiden, tunnistamme vahvuudet ja mahdolliset kehityskohteet, teemme ratkaisuehdotukset ja myös tarjoamme ratkaisuehdotuksien toteuttamisen – kaikki saman katon alta valtakunnanlaajuisesti!

Atean konsultointipalveluiden Senior Advisor Consultant Markus Heinonen kollegoineen tuottavat jäätävällä osaamisellaan kokonaisuuden, josta selviää kaikki, mitä tarvitsee tehdä, jotta yritys saa käyttöönsä Apple-laitteiden hyödyt.

Jos siis yrityksessäsi on ollut keskustelua, kysyntää tai jopa vaatimuksia Apple-laitteiden ja eritoten Macien tuomisesta käyttäjien saataville, ole yhteydessä! Atea on Suomen ainoa Applen korkeimman tason Apple Authorised Enterprise Reseller -kumppani. Meiltä saat osaamista ja apua, jota ei keneltäkään muulta Suomessa saa. Kun tähän vielä yhdistetään Atean MS-tuottavuusratkaisujen tuntemus sekä verkko- ja tietoturvaosaaminen, on paketti melkeinpä liian hyvä ollakseen totta – ollen kuitenkin täyttä totta!