30-01-2018

Kuinka tehostin työtäni Microsoft Teamsin avulla

Aloitettuani työharjoitteluni Atealla, ensimmäinen asia jonka huomasin, oli tiimiviestinnän ja -työn tärkeys. Asun Itä-Suomessa ja Atean konttori on Vantaalla, joten toimivan etätyön merkitys on erittäin suuri. Kasvokkain kohtaamisia on harvoin ja yhteistyön on onnistuttava muilla keinoin. Atealla pääsin tutustumaan Microsoft Office 365-palveluun, jonka keskeinen osa on Microsoft Teams.

Microsoft Teams on ryhmätyöväline, jolla voi korvata yrityksen tai työryhmän sisäisen sähköpostittelun sekä hallinnoida sisältöjä ja prosesseja Office 365 -palvelun avulla. Reaaliaikainen keskustelu ja tiedostojen tehokas välittäminen pienentävät sähköpostien edestakaisin lähettämistä, joka vie paljon aikaa ja on yllättävän tehotonta. Monissa yrityksissä on tärkeää saada viestintä kuntoon ja tiedon pitää kulkea niin, että se myös pysyy tallessa, joten Teamsin tehokas käyttö tuo tähän varmasti kaivattua parannusta.

Miksi Microsoft Teams?

Inbound-sisältötuotantotiimillemme Teams on loistava väline yhteisten dokumenttien muokkaamiseksi ja niiden julkaisukuntoon saattamiseksi. Dokumentit ovat heti koko tiimin ulottuvilla ja löydettävissä eikä keskeneräisiä versiota tarvitse pyöritellä tietokoneen työpöydillä. Microsoft Teams on osa Office 365 -tuoteperhettä, joten tiimimme näkee heti mitä olen tekemässä ja saan välitöntä palautetta.

Lisäksi näen koko tiimin varatut palaverit, aikataulut, palaverin aiheen ja osallistujat yhdestä paikasta (siltä osin kuin ne ovat jaettu näkyviksi). Läpinäkyvä työskentelytapa, jossa koko tiimi on mukana, on parasta mahdollista yhdessä tekemistä – ja tämä hyöty korostuu etenkin etätyöskentelyn myötä.

Mikä parasta, pystyn tekemään töitä millä laitteella tahansa, paikasta ja ajasta riippumatta. Teams onkin parhaimmillaan nopeatempoisessa yhteistyössä ja viestinnässä. Teamsissä tiedon jakaminen on helppoa, mikä osaltaan kasvattaa kommunikointia ja kanssakäymistä. Koska sitä voi käyttää mobiilissa, se on aina mukanani ja voin tarkastaa tärkeät muistettavat asiat, milloin tahansa.  

Minulle Teams tulee olemaan yksi keskeisimmistä työvälineistä harjoittelujaksoni aikana.

Jos mietit organisaatiollesi työkalua, joka lisää laadukasta yhteistyötä ja tiimiviestintää, suosittelen tutustumaan Microsoft Teamsin mahdollisuuksiin. Yhdessä muiden Office 365 -työkalujen kanssa Teams tekee työnteostasi helpompaa ja tehokkaampaa missä ja milloin vain.