Turku Energian lähtökohtana oli turvallinen, vikasietoinen ja keskitetysti hallittu tietoverkko. Aiemmat runkokytkimet olivat tulleet tiensä päähän, ja käytössä olleet eri merkkiset verkkolaitteetkin olivat aika iäkkäitä.
”Vanha ratkaisumme ei estänyt mahdollisen vian leviämistä koko tietoverkkoon. Nyt suunnittelimme koko verkon rakenteen loogisesti niin, että jos häiriöitä aiheuttavia vikakytkentöjä tai inhimillisiä virheitä sattuu, vika rajautuu vain pieneen osaan, eikä eskaloidu koko järjestelmään”, kertoo muutosprojektista vastannut Turku Energian teknologia-arkkitehti Tero Hyppänen.
”Saimme tähän projektiin Atealta todella osaavia tietoliikennearkkitehteja ja tietoturva-asiantuntijoita. Pohdimme yhdessä, miten kokonaisuus toteutetaan heidän arkkitehtuuriajatuksillaan. Kaikki on sovitettu meidän tarpeisiimme.”
”En ole koskaan törmännyt tällaiseen dokumentointitasoon missään muussa it-hankkeessa!”
Varsinais-Suomen johtava energiakonserni halusi uusia myös vanhan sarjaliikenteeseen pohjautuvan tiedonsiirtojärjestelmän ip-pohjaiseksi. Uusi ratkaisu vastaa täydellisesti myös EU:n sähköverkkoja koskevaan verkko- ja tietoturvadirektiiviin (NIS) sekä uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR) tuomiin vaatimuksiin.
”Tietoverkkomme on nyt toteutettu fiksummin, paremmin ja vikasietoisemmin. Saimme täydellisesti dokumentoidun tavan tuottaa lähiverkkojen tietoliikennepalveluja. Jatkossa voimme helposti näyttää todisteet siitä, että verkko on tietoturvallinen”, kehuu Hyppänen.
”En ole koskaan törmännyt tällaiseen dokumentointitasoon missään muussa it-hankkeessa!”
(Linkki vie Ciscon sivuille)
”Olemme myös menossa kohti tuntipohjaisesti hinnoiteltua sähkötuotetta, eli sähkö voi olla eri hintaista eri tunteina. Kulutusta voidaan hallita myös silloin, kun et ole kotona. Esimerkiksi tietyn huoneen lämpötilaa voidaan laskea, kun lähdet aamulla töihin ja nostaa illalla, kun tulet kotiin.”
Varsinais-Suomen johtava energiakonserni. Ydinliiketoimintaa ovat sähkön, kaukolämmön ja kaukokylmän hankkiminen, siirtäminen ja myyminen sekä energiantuotantolaitosten ja energiaverkkojen kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen.
Sähkönmyynnissä markkina-alue on koko Suomi. Turku Energia -konsernin emoyhtiö on Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab, jonka omistaa Turun kaupunki. Tytäryhtiöt ovat Turku Energia Sähköverkot Oy ja Turun Seudun Kaukolämpö Oy.
Liikevaihto: 232 196 € (Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab, 2016)
Henkilöstön määrä: 238 (2016)
Kotipaikka: Turku
Perustamisvuosi: 1994