Siirry sisältöön
SC5 on mobiiliratkaisuihin erikoistunut kehittäjätalo, jonka tietoteknisissä työvälinehankinnoissa on aina noudatettu vapaan valinnan periaatteita. Uudet työntekijät ovat saaneet valita, millä tietokoneella ja puhelimella työnsä mieluimmin hoitavat. Kasvun myötä yksilöllisiin hankintoihin liittyvä päätöksenteko, tilaaminen ja hallintotyö alkoivat kuitenkin viedä liikaa kaistaa johtamisessa.
SC5

– Päätimme tutkia eri vaihtoehtoja siihen, miten voisimme toteuttaa vapaan valinnan periaatetta fiksummin. Säästöjä emme ole tässä hakemassa, vaan helpompaa hankintojen arkea. Atean Free Choicen kaltaista hankintamallia ei ole kellään muulla tarjota, Architect Mikko Leppänen sanoo.

Notkea käynnistys

Free Choice -hankintamallissa on vakioitu työvälineisiin käytettävät euromääräiset kustannukset. Pienellä omalla panoksella työntekijä voi halutessaan saada luksustason tietotekniikkaa. Kuitenkin myös vakioidulla kustannustasolla saa työn vaatimukset täyttävät, laadukkaat ja nykyaikaiset työvälineet. 

SC5 on ketterä organisaatio, jossa tehtiin Free Choice -konseptin valinnasta nopea päätös. Hankintaportaali oli sen jälkeen valmis ja käytössä muutamassa viikossa. 

Rekrytointi on ydinliiketoimintaa

SC5 on kasvu-uralla ja henkilöstön määrä kasvaa noin 20 % vuosivauhtia. Osaavia työntekijöitä on hyvämaineisen helppo löytää verkostojen kautta ja onnistunut rekrytointi on Mikko Leppäsen mukaan ydinliiketoimintaa. Työvälinepolitiikka nähdään osaksi houkuttelevaa työnantajamielikuvaa. Alalla uskottavan konsultin on luonnollisesti myös tiedettävä, missä teknologian kanssa mennään.

 

Ompulla mennään

Vapaasta valinnasta huolimatta useimmat SC5:n työntekijät suosivat Applen tuotteita. Kyse on siitä, että työssä käytettävät softat pyörivät juuri Mac-ympäristössä parhaiten, mutta myös muotoiluun liittyvät seikat houkuttelevat.

– Varmasti kyse on myös koko alan kulttuurista, nämä tuotteet ovat se juttu. Applen tuotteissa monia viehättävät myös korkea laatu, käyttäjäystävällisyys ja moderni muotoilu. Hankintanäkökulmasta voisin sanoa, että esimerkiksi kymmenien hankittujen MacBook-läppäreiden joukosta en muista moniakaan laitevikoja. Virtalähteet kyllä kuluvat nopeammin ja niitä meillä on reservissä, Mikko Leppänen sanoo.