Takaisin Asiakasreferenssit
konsultointi asiantuntijapalvelut It-palvelut

Parkanon tietotekniikka on aina askeleen edellä

Kuva: Hanna Tuuri

Parkanossa ymmärretään, että kuntasektorin suurten muutosten edellä on turha jähmettyä. Päinvastoin, tietojärjestelmiä pitää kehittää valmiimmaksi muutoksiin. Atea toteuttaa jatkuvaa tietotekniikan kehitys- ja toteutustyötä Parkanolle.

Erityistä huomiota työssä on kiinnitetty siihen, että Parkanon ja muiden Luoteis-Pirkanmaan kuntien Ikaalisten ja Kihniön tietojärjestelmien yhdistely onnistuisi mahdollisimman kivuttomasti. Vaikka alueen kunnat toimivat itsenäisesti, yhteisellä suunnittelulla varaudutaan jo tuleviin hallinnollisiin uudistuksiin.

– Näen että tietohallinto onnistuu omassa työssään parhaiten, kun se pääsee riittävästi osalliseksi kunnan strategisesta päätöksenteosta. Silloin tietotekniikasta tulee kuluerän sijaan investointi, jolla mahdollistetaan kunnan perustehtävien toteuttaminen, Parkanon tietohallintojohtaja Timo Lehtinen sanoo.

Suunnitelmallisuudella vältettiin harhapolut

Tietotekniikan kehittämissuunnitelmassa on Lehtisen mukaan onnistuttu ennakoimaan erittäin hyvin tietotekniikan kehityskulut ja kehitystarpeet aina tähän päivään asti. Suunnitelman ansiosta tietotekniikkapalveluiden niukat henkilöresurssit voidaan suunnata oikeisiin asioihin.

– Valitsimme Atean kehityssuunnitelmaamme tekemään, koska Atealta löytyy kattava osaaminen kaikilla tietoteknisen infrastruktuurin osa-alueilla sekä kokemusta kuntasektorin ict:n kehittämisestä, Lehtinen sanoo.

– Suunnitelma on punainen lanka, jota seuraamalla kunnat ovat välttäneet kalliita ja aikaa vieviä turhia sivuaskelia. Kukin kunta tekee asiat samalla tavalla, jolloin esimerkiksi kirjastoon tai muuhun kunnan palveluun liittyvässä tietojärjestelmien yhdistämisessä ei ole luvassa yllätyksiä, jos sellaisia halutaan tulevaisuudessa tehdä, Atean myyntijohtaja Pasi Sairanen kertoo.

Mobiilimurros onnistui

Yksi esimerkki asioista, joissa suunnitelma on näyttänyt kyntensä, on tietoverkkojen kehittäminen. Yksinkertaiset asiat, kuten verkon osoiteluokkien jaot kunnissa ovat onnistuneet niin, ettei hankalia päällekkäisyyksiä kuntien välillä tule. Kuntien tietoverkot yhdistetään nyt vuoden 2009 suunnitelmien mukaisesti.

Suunnitelmassa ei ollut osattu ennakoida mobiililaitteiden käytön voimakasta kasvua, mutta perusperiaatteet pitävät: nyt voidaan tukea esimerkiksi koulujen digitalisoitumista laajentamalla systemaattisesti ja yhdenmukaisesti tietoverkkojen kapasiteettia niin, että verkot kestävät vaikkapa oppilaiden omien laitteiden käytön ongelmitta.

Takaisin Asiakasreferenssit
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer