Laddar meny
Kuva: Aino Huovio
Idean

Pilvipohjainen verkkoratkaisu näkee yli Atlantin

Idean on suomalainen digitaalisten palveluiden ja käyttökokemusten suunnitteluun erikoistunut yritys, joka toimii Suomessa ja Yhdysvalloissa. Lähes tuplaantunut henkilöstömäärä ja kaksi uutta toimipistettä Yhdysvalloissa pakottivat yrityksen pohtimaan verkkoratkaisua, joka kestäisi lisääntyneen liikenteen määrän.

– Vanha verkkoratkaisumme ei pysynyt perässä, sillä langattomien laitteiden ja käytettyjen pilvipalveluiden määrä räjähti kasvun myötä. Verkon kapasiteetti oli kuormittunut ja havaitsimme selkeitä ongelmia suorituskyvyssä. Innovatiivinen ja kokonaisvaltainen ratkaisu on helpottanut mukautumistamme ympäristön muutoksiin. Kun yritys kasvaa, vaaditaan verkoltakin enemmän, kertoo Ideanin IT manager Tom Wikgren.

Idean otti käyttöön Ciscon helppokäyttöisen, pilvipohjaisen Meraki-verkkoratkaisun, jonka avulla ympäristön haasteet saatiin taklattua. 

Ympäristö pystyyn hetkessä

Atea toimitti asiakkaalle Cisco Meraki -kytkimet, -tukiasemat sekä -palomuurit molempiin Suomen konttoreihin.

– Saimme laitteet toimistoille esiasennettuina, minkä jälkeen teimme pienen konfiguraation. Käyttöönotto oli äärettömän helppo plug & play -tyyppinen prosessi. Usein pelkästään ympäristön kokoon laittaminen vie päiviä ja teknisiä dokumentteja täytyy koluta läpi, kehuu Wikgren.

Wikgren kiittelee myös ratkaisun helppoa käytettävyyttä ja ylläpitoa. Laitteet päivittyvät hallintakonsolin kautta heti, kun haavoittuvuuksia löydetään eikä laitekohtaisia päivityksiä tarvitse tehdä. Ratkaisun lisäarvo moninkertaistuu, kun yrityksellä on useita etähallittavia toimipisteitä. Lisenssit eivät ole sidottuna laitteisiin, joten verkon saa skaalautumaan joustavasti. 

Etähallintaa ja tietoturvaa pilvestä

Ratkaisu vähentää huomattavasti paikallista tuen tarvetta, koska hallinta tehdään pilvestä etänä. Atea tarjoaa Merakin etähallintaa myös palveluna ja ratkaisuun voidaan lisätä mobiililaitteiden etähallinta, jolloin mukaan saadaan tabletit, kannettavat ja puhelimet.

–  Käynnit Tampereen toimistolla ovat tippuneet ratkaisevasti. Nyt hoidan samat asiat etänä ja säästän työaikaa, Wikgren kertoo.

Tietoturvallisesti keskitetty pilviratkaisu on vahvoilla, kun data on varmistettuna useammassa Euroopassa sijaitsevassa konesalissa. 

– Pilvipohjaiset ratkaisut ovat oikein toteutettuna turvallisempia, kun kaikki hallinta ei ole fyysisesti yhdessä paikassa, muistuttaa Wikgren.

Ideanilla on nyt erinomainen näkyvyys verkkoon kytkettyihin laitteisiin. Samasta näkymästä asiakas voi rakentaa uusia langattomia verkkoja, tai hoitaa lisälaitteiden käyttöönoton.

– Olemme ajan tasalla verkon kapasiteetista. Hallintapaneeli kertoo, missä käyttäjiä on eniten tai missä tarvitaan kaistaa.

 

Idean

Idean on globaali digitaalisten palveluiden ja käyttäjäkokemusten suunnitteluun ja toteutukseen erikoistunut yritys, joka toimii Helsingissä ja Tampereella, sekä Palo Altossa, San Franciscossa, Austinissa, Los Angelesissa ja New Yorkissa. Vuodesta 1999 lähtien Idean on auttanut tuhansia asiakkaita ympäri maailman maksimoimaan lukemattomien digitaalisten ratkaisuiden arvon.

Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer