Laddar meny
Kuva: Juha Sarkkinen
foilChat

Luottamuksellisesti sinun – nyt myös verkossa

Vaivaako sinua, että henkilökohtaiset keskustelusi verkossa eivät olekaan henkilökohtaisia? Seuraako viestejäsi joku? Suomalainen foilChat on ratkaissut sovelluksellaan miten viestintä salataan.

Alpo Räinä

Jotta salattu yhteys olisi saatavilla globaalisti, foilChat halusi ict-inframallin, joka skaalautuu tarvittaessa rajustikin toiminnan kasvaessa. Lisäksi ratkaisulla piti olla sellainen tiedonsiirtokanava, että asiakaslupaus salatuista viesteistä toteutuu. Tähän tarpeeseen Atea ja IBM suunnittelivat ja toimittivat foilChatille ratkaisun, joka perustuu IBM:n SoftLayer-pilvipalvelun dedikoituihin baremetal-servereihin.

Tieto liikkuu privaattiverkossa

– SoftLayer-pilvikapasiteetti koostuu tällä hetkellä 23 konesalista ympäri maailmaa, joten se sopii verkkointensiivisille palveluille. Lisää saleja on myös rakenteilla. Konesalit ovat yhteydessä toisiinsa privaattiverkon välityksellä nopeasti, turvallisesti ja veloituksetta, sanoo myyntipäällikkö Eero Öster IBM:ltä.

– Käyttöönotto on tuotteistettu helpoksi ja käyttöön perustuva hinta on edullinen, asiakas maksaa vain siitä mitä tarvitsee. Käyttäjiä löytyy laidasta laitaan, startupeista suuryrityksiin. Joillekin asiakkaille toimivin vaihtoehto ovat dedikoidut palvelimet, toisille esimerkiksi hybridipilvi, jossa omaa palvelintilaa täydennetään huippujen aikana ostokapasiteetilla, Öster jatkaa.

Joustavaa ja läpinäkyvää ict-infraa

Toimitusjohtaja Henri Heikkinen katsoo, että Softlayerin kilpailukykyinen hinta yhdistettynä nopeaan toimitusaikaan ja suureen määrään konesaleja hajautettua tiedontallennusta varten teki baremetal-servereistä foilChatin tarpeisiin sopivan ratkaisun.

– Läpinäkyvyys kiinnosti meitä erityisesti, koska se liittyy kiinteästi oman palvelumme luonteeseen. Tiedämme reaaliaikaisesti missä data on. Tämä mahdollistaa tiedon hajautuksen niin, että kaikki tieto liikkuu salattuna ja se on kahdennettuna eri konesaleihin, jolloin toimintavarmuus on taattu, Heikkinen kertoo.

– Nopean kasvun vaiheessa harva yritys pystyy ennustamaan kuinka vauhdikkaasti palvelinkapasiteetin tai infrastruktuurin tarve muuttuu. Piikit voivat olla isojakin. Siinä tilanteessa käytön mukaan hankittava kapasiteetti – IaaS, Infrastructure as a Service – tarjoaa kasvuyrityksen tarpeisiin mukautuvat ict-puitteet. foilChatin tapaiset globalisoituvat kasvuyritykset ovat Atealle tärkeä asiakasryhmä ja täällä Pohjanmaalla yrittäjyyttä on ymmärretty aina, kertoo Solution Manager Jari Jokimäki Atean Seinäjoen toimipaikasta.

 

foilChat
Atea perceived better if you update your browser. Here you will find a new version of Internet Explorer