2015-05-23

Tulevaisuuden menestyjät keskittyvät nyt mobiliteettiin

Millaisia työvälineitä yrityksesi käytti viisi vuotta sitten? Aivan, lyhyessä ajassa on tehty suuri harppaus – kannettavista tietokoneista ja suppeista videoneuvotteluyhteyksistä on siirrytty nopeasti kohti aiempaa tehokkaampaa mobiilia työskentelyä.

Jos kysyn asiakkailtamme, olisivatko nykyiset ratkaisut tuoneet heille kilpailuetua vuonna 2010, kaikki todennäköisesti vastaavat myöntävästi. Asiakasyrityksemme hyötyvät lähtemällä jo nyt reippaasti mukaan uusiin ratkaisuihin, jotka yleistyvät vuoteen 2020 mennessä. Nämä ovat investointeja, jotka lisäävät tuottavuutta ja kilpailukykyä, kiteyttää Atean mobiliteettiratkaisujen Business Manager Tommi Heiniö.

Petteri Kauria, Head of Solution Sales, komppaa ajatusta:

– Useimmilla yrityksillä mobiliteetin hyödyntäminen on vielä hyvin suppeaa, vaikka mahdollisuudet ovat huikeat. Esimerkiksi pankki- ja vakuutussektorilla digitalisaatio ja mobiliteetti ovat muuttaneet koko liiketoimintaa. Esimerkiksi asiakaskokemus paranee, kun asiakas voi osallistua videoneuvotteluun asiakaspalvelijan kanssa suoraan omalta päätelaitteeltaan. Lisäksi yrityksen tehokkuus ja tuottavuus paranevat, kun asiakaspalvelijat ehtivät tavata entistä useampia asiakkaita.

Atea rakentaa tehokkuutta ja tuottavuutta parantavan it-ympäristön

Atean palvelussa liikkeelle lähdetään tarkastelemalla huolellisesti asiakkaan liiketoimintaa sekä mitä eri osa-alueita on mahdollista mobilisoida ja siirtää pilvipalveluihin. Suunnitelmissa huomioidaan yrityksen olemassa oleva it-ympäristö sekä käytössä olevat laitteet. Tuloksena on mobiiliympäristö, joka mahdollistaa pääsyn tietoon ja sovelluksiin ajasta, paikasta ja käytössä olevasta päätelaitteesta riippumatta.

– Tavoitteena on parantaa yrityksen liiketoimintaa ja prosesseja, jolloin tehokkuus kasvaa. Suunnitelmallisuus ja kokonaiskuvan hallinta on oleellista, jotta vältämme esimerkiksi yhteensopivuusongelmat eri ratkaisujen välillä. Atea tarjoaa myös useita mielenkiintoisia uusia mobiiliratkaisuja, kuten virtuaalinen neuvottelutila MeetNow, kuvailee Tommi Heiniö.

Tieto saatavilla helposti ja turvallisesti

– Käyttäjän kannalta sovelluksiin, työtiloihin ja esimerkiksi suuriin tiedostoihin on päästävä käsiksi laitteesta riippumatta, eikä työnteko saa katketa työvälineestä johtuen. Tämä toteutuu pilvi- ja mobiliteettiratkaisujen avulla, Heiniö jatkaa.

Petteri Kauria toteaa, että mobiliteetti parantaa työvälineiden käyttömukavuutta sekä työn tekemisen fiilistä ja mielekkyyttä.

– Luomalla toimivan mobiiliympäristön kitkemme myös henkilökohtaisten sovellusten, kuten Dropboxin, käyttöä työtehtävissä. Käyttäjät saavat samankaltaisen kokemuksen, mutta tieto pysyy turvallisesti yrityksen hallinnassa, kiteyttää Kauria.